Konya'da dikkat çeken menü! Tam bin lira

Konya'da dikkat çeken menü! Tam bin lira

Ramazan ayında iftarlarını farklı kültürlere ait lezzetlerle yapmak isteyenler için Konya’da Uzak Doğu’nun gözde mutfaklarından Kore Mutfağı iyi bir seçenek oluşturacak. İftar menüsü ise 1000 liradan satışa sunulacak.

Konya’da faaliyet gösteren Kore mutfağı konseptli restoran Ramazan ayı için hazırlıklarını tamamlayıp iftar menüsü oluşturdu. Alternatif lezzet arayanlar ve Uzak Doğu mutfağına düşkün olan için iyi bir seçenek sunan Sopung Restoran Konya, iftar menüsüyle de dikkat çekiyor. İki kişilik menü 1000 TL’den temin edilebilecek. Menüde günün çorbasının yanı sıra seçmeli 2 ana yemek, salata, tatlı içecek ve Kore Mutfağı’nın eşsiz lezzetlerinden ortaya üç adet aperatif tabağı ile farklı bir iftar deneyimi yaşamak isteyen vatandaşlar Meram Havzan Mahallesi Şehir Caddesi’ndeki Kore restoranı ajandalarına ekleyebilir. İşte Ramazan ayında Sopung Restoran Konya’nın iftar menüsünde yer alan lezzetler…

DAKGALBİ

Acı, sebzeli özel bir lezzet! Marine edilmiş yumuşacık tavuklar ve özel baharatı ile bu lezzete bayılacaksınız. Acı Seviyesi: 2 Yanında küçük kimchi ile servis edilir.

dakgalbi.jpg

BULGOGİ

Soya sosu içeren özel marinasyonu ile hafif tatlı geleneksel bir Kore yemeği! Dana antrikot ve sebzeler ile hazırlanır. Sebzeler: kabak, havuç, lahana, kapya biber. Yanında pilav ve kimchi ile servis edilir.

bulgogi.jpg

YAKİ UDONG

Dana eti parçaları, sebzeler, soya sosu ile hazırlanan nodle.

BOKKİMMYEON

Tavuk parçaları, sebzeler ile hazırlanan, özel ve güzel hafif zencefilli baharatı ile sizi mest edecek, özellikle farklılık arayanlar için tercih edilebilir bir lezzet! NOT: TAVUKLU NOODLE DEĞİLDİR.

bokkimmyeon.jpg

JAPCHAE BAB

Eski Kore Krallığı'nda krallar için üretilmiş bir yemektir. Tatlı patates nişastasından yapılan şeffaf Japchae noodle, sebzeler, ve tavuk parçalarının tavada kızartılması ile elde edilen bu yemek hafif tatlı ve tuzludur.

GİMBAB

Kurutulmuş yosun sarması! Çok geleneksel en çok tercih edilen Sopung lezzeti! İçerisinde yumurta, sarı Japon turbu turşusu, piliç salam, havuç, ıspanak bulunur.

SUN YANG

Kemiksiz Özel Acılı Tatlı Soslu Tavuk (ACI SEVİYESİ -2). Acı tatlı severlerin gözdesi, Sopung'un en çok satılanı bu tavuğu mutlaka denemelisiniz!

sun-gan.jpg

SUN GAN

Kemiksiz Özel Soya Soslu Tavuk (ACI SEVİYESİ -1). Acısı az olsun, damak tadıma uysun diyenlerin tercih edebileceği, personellerimizin favorisi çıtır tavuk!

KORE MUTFAĞI HAKKINDA

Kore mutfağı, Kore Yarımadası ve Güney Mançurya'daki eski tarım ve göçebe geleneklerinin doğal çevre ve farklı kültürel eğilimlerin karmaşık bir etkileşim yoluyla gelişmiştir. Kore mutfağı büyük ölçüde pirinç, sebze ve ete dayanmaktadır. Kimchi hemen hemen her zaman her öğünde servis edilir. Yaygın olarak kullanılan malzemeler arasında susam yağı, doenjang (fermente fasulye ezmesi), soya sosu, tuz, sarımsak, zencefil, pul biber, gochujang (fermente kırmızı biber ezmesi) ve lahana yer almaktadır. Kore mutfağında yemekler genellikle bireysel olarak servis edilir ve her birey kendi yemeğini kendi tabağında ısıtır. Bu yüzden Kore mutfağında sıklıkla ocak veya tavada pişirilen yemekler bulunur. Bu yöntem, yemeklerin daha lezzetli ve taze olmasını sağlar.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum