KONYA HABER
Konya
Parçalı bulutlu
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3331 %0,25
48,7152 %0,46
4.890,63 % 0,12
Ara
BBN Haber MUTFAK Konya’da herkes kasaplığa soyundu

Konya’da herkes kasaplığa soyundu

Yaklaşan kurban bayramı öncesi kasaplık ücretlerindeki fiyat artışı vatandaşların iştahını kabarttı. Özellikle 6 lira olana kıyma çekim ücretleri; bakkal, manav, berber dükkanlarına “et çekilir” tabelası astırdı

Okunma Süresi: 1 dk

Konya’da her kurban bayramı öncesinde yaşanan “et çekilir” furyası bu yıl yüksek kasaplık fiyatlarıyla adeta tavan yaptı. Kurban Bayramı öncesinde Konya Kasaplar Odası tarafından açıklanan ücret tarifesi birçok vatandaşın iştahını kabarttı.

Oda tarafından belirlenen fiyatlar çerçevesinde büyükbaş hayvan 2000 TL karşılığında kesilecek. Küçükbaş hayvan kesimi ise 400 TL oldu. Dana kemik sıyrımı 2000 TL, hisseye bölüştürme ise 800 TL olarak ücretlendirildi. Sucuğun kilosu 35 TL’den doldurulacak, kuşbaşı et doğrama kilo fiyatı 16 TL ve kıyma çekimi 6 TL olarak belirlendi. Kasaplar bu kurban bayramında kemik kırımından ise 12 TL ücret talep edecek. Kuzu işleme fiyatları da 32 TL olarak fiyatlandırıldı.

Bu fiyatlar eli bıçak masat tutan vatandaşların kasaplığa soyunmasına yol açarken mahalle aralarında görmeye çok alışık olduğumuz “bayramda et çekilir” tabela ve afişleri ise kafayı her çevirdiğimiz noktaya ulaştı. Gelinen noktada bakkal, manav, terzi, berber demeden birçok esnaf dükkanının önüne et çekme makinesi atacağını duyurdu.

Yetkililer ise gerek hijyen gerekse de uzmanlık gereksinimi nedeniyle et parçalama ve çekme işinin bu konuda ehil olan kasaplara bırakılması gerektiğini önemle vurguluyor

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *