KONYA HABER
Konya
Açık
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,9602 %0,55
47,9418 %0,62
4.412,26 % 0,66
Ara
BBN Haber MUTFAK Konyalı Chef Hakan Güzel'den mis gibi evde döner tarifi

Konyalı Chef Hakan Güzel'den mis gibi evde döner tarifi

Bir çok televizyon kanallarında ve billboard reklamlarında gördüğünüz dönerin sırrını Konyalı usta paylaştı. İşte evde mis gibi döner yapmanın formülü...

Okunma Süresi: 2 dk

Konya'nın lezzet ustalarından Chef Hakan Güzel, döner yapımını BBN Haber takipçileriyle paylaştı.

MALZEMELER
300 gram antrikot ya da but eti
1 yemek kaşığı yoğurt
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım çay kaşığı toz karabiber
1 adet kuru soğan
Yarım çay kaşığı tuz
1-2 yemek kaşığı tereyağı (pişirmek için)

26819doner.jpg

Chef Hakan Güzel, lezzet formülünü bu şekilde açıkladı, "Et dönerin marinasyonu için önce soğanı rendeleyip suyunu sıkalım bütün malzemeleri bir araya getirin ve güzelce karıştırın
Eti ekleyip karıştıralım Ardından karışımı streç filmle sarın ve sosun ete iyice işlemesi için en az altı saat, mümkünse bir gün boyunca buzdolabında bekletin.Streç filmin üzerine etlerinizi dizin Etleri sıkıca sararak salam şeklini verin ve buzdolabının dondurucusunda en az 1 gece boyunca bekletin Buzluktan çıkardıktan hemen sonra, eti çözülmeden keskin bir bıçak kullanarak ince ince dilimleyin. Tavaya tereyağını alıp eritin ve dilimlenmiş etleri üzerine ekleyin. Etler suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte pişirin. Ardından et döneri arzuya göre pilav ve pide eşliğinde servis edin. Afiyetler olsun. Dönere bir parça lezzet vermesi adına kızartma tavasına küçük parçalar halinde kesilmiş kuyruk yağı katabilirsiniz kekik ve baharat ekleyebilirsiniz."

hq720.jpg

İskender Sosu
3 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
1 veya 2 diş sarımsak
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı tuz
2 su bardağı sıcak su

whatsapp-image-2024-04-27-at-15-28-06.jpeg
CHEF HAKAN GÜZEL

Tereyağını tencereye alıp yağı eritin üzerine sarımsakları ekliyoruz hafif kızarmaya başladıktan sonra biber salçasını ekleyip bir iki tur çeviriyoruz domates salçasını ekliyoruz. Baharatları ekliyoruz hafif kavurduktan sonra sıcak su ilave ediyoruz çok koyu olursa sıcak su ile sos kıvamını aldırıyoruz sıcak olarak kullanabilir

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *