KONYA HABER
Konya
Açık
30°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,9314 %0,51
47,7731 %0,57
4.390,30 % 0,16
Ara
BBN Haber MUTFAK Konyalı Chef'ten ezber bozan tavuk formülü. Ağızda dağılıyor

Konyalı Chef'ten ezber bozan tavuk formülü. Ağızda dağılıyor

Konya'nın ünlü şefleri lezzetlerini konuşturuyor. Bu kapsamda Chef Hakan Güzel'den BBN Haber okuyucularına özel ağızda dağılan restoran usulü tavuk tarifi geldi.

Okunma Süresi: 2 dk

Tavuğun en lezzetli halini Chef Hakan Güzel, BBN Haber için okuyucularıyla paylaştı.

tavuk-dunyasi-tarifi-1.jpeg

Marine edilecekler;
500 gram tavuk göğsü
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 büyük diş ezilmiş sarımsak
2 çorba kaşığı sirke
2 tatlı kaşığı köri
Yarım tatlı kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz

Tavuk piştikten sonra eklenecektir;
Yarım paket krema
1 çorba kaşığı tereyağı
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Makarnası için;
1 paket makarna kalem makarna
1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
1 çorba kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarim paket krema
Tuz

Salatası için;
Marul (lolorosso yada kıvırcık marul)
1 tane orta boy havuç
5 adet çeri domates
3-4 çorba kaşığı zeytinyağ
2 çorba kaşığı kadar Nar ekşisi
1 Konserve süt mısırı
Tuz
Yapılışı
Öncelikle marine işlemi tavuğu kuşbaşı olacak şekilde doğrayalım ve bir kaba alalım
Marine için diğer malzemeleri de ekleyip karıştıralım ve ağzını kapatıp dolaba kaldıralım. 4-5 saat dolapta Marine olduktan sonra 1 tavaya tereyağ ve birkaç çorba kaşığı sıvıyağ ekleyelim yağ biraz ısındıktan sonra tavuklarımızı ekleyelim. Tavuklar hafif kızarana kadar pişirelim ve bir kenara alalım.
Makarna için bir tencereye su alalım ve içine 1 yemek kaşığı tuz ekleyip makarnaları haşlayalım.
Salata için gerekli malzemeleri hazırlayalım. Marulu ve çeri domatesleri doğrayıp, havucu rendeleyip, süt mısırın ekleyip bir kaba alalım. Soslarını ekleyip karıştıralım.
Makarnalar piştikten sonra süzüp soğuk sudan geçirelim.
Makarnanın sosu için pişirdiğimiz tencereye tereyağını alıp biraz kızartalım. Makarnayı içine ekleyelim
Makarnanın üzerine yarım paket krema ekleyip 1 dakika kadar kaşıkla karıştırarak kremayı yedirelim ve içine fesleğeni ekleyip ocaktan alalım. Pişirdiğimiz tavukları tekrar ocağa alalım. Biraz ısındıktan sonra kremayı ekleyelim ve kremayı biraz çektirdikten sonra kaşar peynirini ekleyip erittikten sonra ocaktan alalım. Tabağa sırasıyla salata, tavuk, makarna olacak şekilde servis edelim. Afiyet olsun.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *