Konyalı Chef'ten ezber bozan tavuk formülü. Ağızda dağılıyor

Konyalı Chef'ten ezber bozan tavuk formülü. Ağızda dağılıyor

Konya'nın ünlü şefleri lezzetlerini konuşturuyor. Bu kapsamda Chef Hakan Güzel'den BBN Haber okuyucularına özel ağızda dağılan restoran usulü tavuk tarifi geldi.

Tavuğun en lezzetli halini Chef Hakan Güzel, BBN Haber için okuyucularıyla paylaştı.

tavuk-dunyasi-tarifi-1.jpeg

Marine edilecekler;
500 gram tavuk göğsü
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 büyük diş ezilmiş sarımsak
2 çorba kaşığı sirke
2 tatlı kaşığı köri
Yarım tatlı kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz

Tavuk piştikten sonra eklenecektir;
Yarım paket krema
1 çorba kaşığı tereyağı
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Makarnası için;
1 paket makarna kalem makarna
1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
1 çorba kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarim paket krema
Tuz

Salatası için;
Marul (lolorosso yada kıvırcık marul)
1 tane orta boy havuç
5 adet çeri domates
3-4 çorba kaşığı zeytinyağ
2 çorba kaşığı kadar Nar ekşisi
1 Konserve süt mısırı
Tuz
Yapılışı
Öncelikle marine işlemi tavuğu kuşbaşı olacak şekilde doğrayalım ve bir kaba alalım
Marine için diğer malzemeleri de ekleyip karıştıralım ve ağzını kapatıp dolaba kaldıralım. 4-5 saat dolapta Marine olduktan sonra 1 tavaya tereyağ ve birkaç çorba kaşığı sıvıyağ ekleyelim yağ biraz ısındıktan sonra tavuklarımızı ekleyelim. Tavuklar hafif kızarana kadar pişirelim ve bir kenara alalım.
Makarna için bir tencereye su alalım ve içine 1 yemek kaşığı tuz ekleyip makarnaları haşlayalım.
Salata için gerekli malzemeleri hazırlayalım. Marulu ve çeri domatesleri doğrayıp, havucu rendeleyip, süt mısırın ekleyip bir kaba alalım. Soslarını ekleyip karıştıralım.
Makarnalar piştikten sonra süzüp soğuk sudan geçirelim.
Makarnanın sosu için pişirdiğimiz tencereye tereyağını alıp biraz kızartalım. Makarnayı içine ekleyelim
Makarnanın üzerine yarım paket krema ekleyip 1 dakika kadar kaşıkla karıştırarak kremayı yedirelim ve içine fesleğeni ekleyip ocaktan alalım. Pişirdiğimiz tavukları tekrar ocağa alalım. Biraz ısındıktan sonra kremayı ekleyelim ve kremayı biraz çektirdikten sonra kaşar peynirini ekleyip erittikten sonra ocaktan alalım. Tabağa sırasıyla salata, tavuk, makarna olacak şekilde servis edelim. Afiyet olsun.

Kaynak:Hümeyra KARADAĞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.