KONYA HABER
Konya
Açık
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,9503 %0,51
47,8852 %0,57
4.404,69 % 0,49
Ara
BBN Haber MUTFAK Konyalı gurme açıkladı. Has etliekmek kare mi? Oval mi?

Konyalı gurme açıkladı. Has etliekmek kare mi? Oval mi?

Aslen Konyalı olan dünyaca ünlü gurme Vedat Milor, etliekmeğin orijinalinde yuvarlak yapıldığını iddia etti.

Okunma Süresi: 2 dk

Sahip olduğu sosyoloji ve ekonomi doktoralarının yanında dünyada bir otorite haline gelmiş olan gurme Vedat Milor, Konya’nın tescilli lezzeti etliekmek hakkında tartışmalara yol açacak bir iddia ortaya attı.

Picture background

Orijinali yuvarlakmış

Candaş Tolga Işık’ın KafaTV Youtube kanalında hazırladığı ‘Damak Zevki’ programına katılan aslen Konyalı Vedat Milor, Işık’ın Türk mutfağına ilişkin sorularını yanıtladı. “Konya’da abartılı bulduğum tek yemek etliekmek. Olmasa da olur diye düşünüyorum ” diyen Candaş Tolga Işık’a cevap veren Milör, etliekmeğin orijinalinde uzun olmadığını, eskiden sıcaklığını koruması için lahmacunda olduğu gibi yuvarlak bir formda yapıldığını iddia etti. Yeni işletmeler tarafından etliekmeğin aslına uygun yapılmadığını kaydeden Milor, şimdiki ustaların görsel olarak güzel durduğu için uzun etlekmek yaptığını söyledi.

Konya Küflü Peynirli Börek | Halk Etliekmek Selçuklu Şubesi

Ünlü gurmenin favorisi belli oldu

Etliekmeğin aslında yuvarlak yapıldığını söyleyen Milör, malzemelerde kuzu etinin olmazsa olmaz olduğunu ve harcına atılacak kuyruk yağının tarifteki orijinalliği korumak için kuyruk yağı kullanılması gerektiğini söyledi. Ayrıca Konyalıların sıklıkla tercih ettiği küflü peynirli fırın böreği hakkında konuşan Milör, “Obruk küflü peyniriyle yapılan fırın böreğini biraz tereyağıyla çok seviyorum “ diye konuştu.

Vedat Milör kimdir?

Vadet Milör, gastronomi ve kültür eleştirmenliği alanında tanınmış bir isimdir. Kariyerine sosyoloji ve hukuk eğitimiyle başlamış, ancak kendini yemek ve kültür eleştirisine adamıştır. Milör, özellikle dünya mutfağını ve Türk mutfağının inceliklerini derinlemesine inceleyen yorumlarıyla bilinir. Analitik yaklaşımı ve geniş bilgi birikimi sayesinde yemek eleştirisi alanında kendine özgü bir yer edinmiştir. Aynı zamanda toplumsal ve kültürel konulara duyarlılığı ile dikkat çekmiş, gastronomiyi yalnızca bir tüketim alanı değil, bir kültürel ifade biçimi olarak görmüştür.

Picture background

Yemek eleştirmenliğinin yanı sıra, çeşitli gazeteler ve dergilerde yazdığı yazılarla gastronomiye dair özgün perspektifler sunmuştur. Türk mutfağının yurt dışında tanınmasına ve geliştirilmesine katkıda bulunmayı amaçlayan Milör, yemek kültürünün bir ülkenin kimliğini yansıttığına inanır. Özellikle geleneksel Türk lezzetlerinin korunması ve gelecek nesillere aktarılması konusundaki hassasiyeti, onu Türkiye'deki gastronomi camiasında özel bir yere taşımıştır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *