KONYA HABER
Konya
Açık
30°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,9314 %0,51
47,7731 %0,57
4.390,30 % 0,16
Ara
BBN Haber MUTFAK Konyalı şef Papaz Yahnisinin sırrını açıkladı. Chef Güzel'den püf noktalar

Konyalı şef Papaz Yahnisinin sırrını açıkladı. Chef Güzel'den püf noktalar

Konya'nın lezzet ustası Chef Hakan Güzel, Papaz Yahnisi'nin (Soğan Yahnisi) lezzet sırrını açıkladı.

Okunma Süresi: 1 dk

Chef Hakan Güzel, BBN Haber'in okuyucularına özel damak çatlatan lezzet Papaz Yahnisinin (Soğan Yahnisi) tarifini verdi.

whatsapp-image-2024-10-30-at-16-15-51.jpeg


MALZEMELER
500 gr kuzu yada dana kuşbaşı
Arpacık soğanı ( 40 tane kadar)
3 baş sarımsak
150 gr tereyağı
3 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı karabiber
4-5 su bardağı kaynamış su
2 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı toz tarçın
YAPIM AŞAMASI
Arpacık soğanları ve sarımsakları ayıklayalım ve yıkayalım.
Tencereye tereyağı alalım eritelim tencereyi kızdıralım ve kızmış tencereye etlerimizi atalım. Sık sık etleri tereyağında çevirelim.
Etler suyunu hafif salacak ateşi kısmadan orta ateşte kontrollü bir şekilde etleri sık sık çevire çevire sularını çektirelim. Etler sularını salıp çekince, 2-3 dakika daha kavuralım.
Salçayı ve ayıklayıp yıkadığımız soğan ve sarımsakları ete ilave edelim .Soğanların dışı hafif pembeleşip kahverengi olana kadar 2-3 dakika da hep birlikte kavuralım…
Suyunu ilave edelim
Suyunu çok çekecek olursa ilave su ekleyebilirsiniz
Sirkeyi ve baharatları ve şekeri de ekleyelim.
Tencerenin kapağını kapatın ve 30-40 dakika kadar pişirin
Yahnimiz hazır herkese afiyet şifa olsun.

whatsapp-image-2024-10-23-at-17-01-01.jpeg

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *