Konyalı şef Papaz Yahnisinin sırrını açıkladı. Chef Güzel'den püf noktalar
Chef Hakan Güzel, BBN Haber'in okuyucularına özel damak çatlatan lezzet Papaz Yahnisinin (Soğan Yahnisi) tarifini verdi.
MALZEMELER
500 gr kuzu yada dana kuşbaşı
Arpacık soğanı ( 40 tane kadar)
3 baş sarımsak
150 gr tereyağı
3 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı karabiber
4-5 su bardağı kaynamış su
2 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı toz tarçın
YAPIM AŞAMASI
Arpacık soğanları ve sarımsakları ayıklayalım ve yıkayalım.
Tencereye tereyağı alalım eritelim tencereyi kızdıralım ve kızmış tencereye etlerimizi atalım. Sık sık etleri tereyağında çevirelim.
Etler suyunu hafif salacak ateşi kısmadan orta ateşte kontrollü bir şekilde etleri sık sık çevire çevire sularını çektirelim. Etler sularını salıp çekince, 2-3 dakika daha kavuralım.
Salçayı ve ayıklayıp yıkadığımız soğan ve sarımsakları ete ilave edelim .Soğanların dışı hafif pembeleşip kahverengi olana kadar 2-3 dakika da hep birlikte kavuralım…
Suyunu ilave edelim
Suyunu çok çekecek olursa ilave su ekleyebilirsiniz
Sirkeyi ve baharatları ve şekeri de ekleyelim.
Tencerenin kapağını kapatın ve 30-40 dakika kadar pişirin
Yahnimiz hazır herkese afiyet şifa olsun.
Kaynak:Hümeyra KARADAĞ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.