Konyalı Chef Hakan Güzel'den mis gibi evde döner tarifi
Konya'nın lezzet ustalarından Chef Hakan Güzel, döner yapımını BBN Haber takipçileriyle paylaştı.
MALZEMELER
300 gram antrikot ya da but eti
1 yemek kaşığı yoğurt
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım çay kaşığı toz karabiber
1 adet kuru soğan
Yarım çay kaşığı tuz
1-2 yemek kaşığı tereyağı (pişirmek için)
Chef Hakan Güzel, lezzet formülünü bu şekilde açıkladı, "Et dönerin marinasyonu için önce soğanı rendeleyip suyunu sıkalım bütün malzemeleri bir araya getirin ve güzelce karıştırın
Eti ekleyip karıştıralım Ardından karışımı streç filmle sarın ve sosun ete iyice işlemesi için en az altı saat, mümkünse bir gün boyunca buzdolabında bekletin.Streç filmin üzerine etlerinizi dizin Etleri sıkıca sararak salam şeklini verin ve buzdolabının dondurucusunda en az 1 gece boyunca bekletin Buzluktan çıkardıktan hemen sonra, eti çözülmeden keskin bir bıçak kullanarak ince ince dilimleyin. Tavaya tereyağını alıp eritin ve dilimlenmiş etleri üzerine ekleyin. Etler suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte pişirin. Ardından et döneri arzuya göre pilav ve pide eşliğinde servis edin. Afiyetler olsun. Dönere bir parça lezzet vermesi adına kızartma tavasına küçük parçalar halinde kesilmiş kuyruk yağı katabilirsiniz kekik ve baharat ekleyebilirsiniz."
İskender Sosu
3 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
1 veya 2 diş sarımsak
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı tuz
2 su bardağı sıcak su
Tereyağını tencereye alıp yağı eritin üzerine sarımsakları ekliyoruz hafif kızarmaya başladıktan sonra biber salçasını ekleyip bir iki tur çeviriyoruz domates salçasını ekliyoruz. Baharatları ekliyoruz hafif kavurduktan sonra sıcak su ilave ediyoruz çok koyu olursa sıcak su ile sos kıvamını aldırıyoruz sıcak olarak kullanabilir
Kaynak:Hümeyra KARADAĞ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.