Konyalılar bu tatlıyı çok sevdi. İftar sofralarının vazgeçilmez lezzeti oldu
Konya'da ekmek kadayıfı yok satıyor. Üzerinde kaymakla birlikte servis edilen tatlı damak çatlatan lezzeti ile tadanlara hayran bırakıyor. Konyalı Chef Hakan Güzel ise bu lezzetin sırrını açıkladı. Püf noktalarını anlatan Chef Hakan, damak çatlatan lezzetin yok sattığını duyurdu.
MALZEMELER
300 gram hazır ekmek kadayıfı
1lt ılık su ( ekmek kadayıfını ıslatmak için)
1.200 gram toz şeker
1 su bardağı toz şeker (karameli için)
1.5 lt sıcak su
YAPILIŞI
Geniş bir tepsinin içerisine ekmek kadayıfımızı alalım ve her yerine gelecek şekilde üzerine ılık suyu dökelim. Tersini çevirip arka tarafını da ıslanmasını sağlayalım, şerbeti hazırlanana kadar dinlenmeye bırakalım. Şerbeti hazırlarken ilk olarak tencereye şekerin 1 su bardağını alalım ve tenceremizi ocağa yerleştirerek karamelize edelim. Şeker eriyip rengi değişene kadar orta ateşte karıştırmaya devam edelim. Karamel tadını sevmiyorsanız şekeri karamelize etmeden de hazırlayabilirsiniz.
Karamelize olan şerbetin üzerine suyu ekleyelim, şekerimizi ilave edelim.
Kaynayan şerbetimizi ocaktan alalım.
Suyunu çekmiş ve yumuşamış ekmek kadayıfının üzerine hafif hafif basarak fazla suyu alalım
Ekmek kadayıfımızı tepsi ile beraber ocağın üzerine alalım ve şerbeti üzerine gezdirelim. Tepsinin kenarında kalan şerbeti de kaşık yardımı ile tatlımızın üzerine gezdirelim.
Ocağı orta ateşte açalım ve tepsiyi çevirerek tatlımızın şerbeti çekmesini sağlayalım.
Bu şekilde tatlı tüm şerbetini çekene kadar çevire çevire ağır ağır pişirmeye devam edelim.
Şerbetin çektikçe büyüyen ve tepsiye yayılan ekmek kadayıfını şerbetini çektikten sonra ocaktan alalım, soğumaya bırakalım.
Soğuyan ekmek kadayıfını kaymak ile servis edebilirsiniz. Dilerseniz ekmek kadayıfını ortadan kesip arasına kaymak yerleştirebilirsiniz de. Afiyet olsun
Kaynak:Seyda Sena Köylü
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.