KONYA HABER
Konya
Açık
30°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,9314 %0,51
47,7731 %0,57
4.390,30 % 0,16
Ara
BBN Haber MUTFAK Konyalılar bu tatlıyı çok sevdi. İftar sofralarının vazgeçilmez lezzeti oldu

Konyalılar bu tatlıyı çok sevdi. İftar sofralarının vazgeçilmez lezzeti oldu

Konyalılar kadayıfın ardından en çok bu tatlıyı tercih etmeye başladı. Ekmek Kadayıfı yok satıyor.

Okunma Süresi: 2 dk

Konya'da ekmek kadayıfı yok satıyor. Üzerinde kaymakla birlikte servis edilen tatlı damak çatlatan lezzeti ile tadanlara hayran bırakıyor. Konyalı Chef Hakan Güzel ise bu lezzetin sırrını açıkladı. Püf noktalarını anlatan Chef Hakan, damak çatlatan lezzetin yok sattığını duyurdu.

whatsapp-image-2025-03-11-at-11-39-19-001.jpeg

MALZEMELER

300 gram hazır ekmek kadayıfı
1lt ılık su ( ekmek kadayıfını ıslatmak için)
1.200 gram toz şeker
1 su bardağı toz şeker (karameli için)
1.5 lt sıcak su

YAPILIŞI

Geniş bir tepsinin içerisine ekmek kadayıfımızı alalım ve her yerine gelecek şekilde üzerine ılık suyu dökelim. Tersini çevirip arka tarafını da ıslanmasını sağlayalım, şerbeti hazırlanana kadar dinlenmeye bırakalım. Şerbeti hazırlarken ilk olarak tencereye şekerin 1 su bardağını alalım ve tenceremizi ocağa yerleştirerek karamelize edelim. Şeker eriyip rengi değişene kadar orta ateşte karıştırmaya devam edelim. Karamel tadını sevmiyorsanız şekeri karamelize etmeden de hazırlayabilirsiniz.
Karamelize olan şerbetin üzerine suyu ekleyelim, şekerimizi ilave edelim.
Kaynayan şerbetimizi ocaktan alalım.
Suyunu çekmiş ve yumuşamış ekmek kadayıfının üzerine hafif hafif basarak fazla suyu alalım
Ekmek kadayıfımızı tepsi ile beraber ocağın üzerine alalım ve şerbeti üzerine gezdirelim. Tepsinin kenarında kalan şerbeti de kaşık yardımı ile tatlımızın üzerine gezdirelim.
Ocağı orta ateşte açalım ve tepsiyi çevirerek tatlımızın şerbeti çekmesini sağlayalım.
Bu şekilde tatlı tüm şerbetini çekene kadar çevire çevire ağır ağır pişirmeye devam edelim.
Şerbetin çektikçe büyüyen ve tepsiye yayılan ekmek kadayıfını şerbetini çektikten sonra ocaktan alalım, soğumaya bırakalım.

whatsapp-image-2025-03-11-at-11-39-20.jpeg

Soğuyan ekmek kadayıfını kaymak ile servis edebilirsiniz. Dilerseniz ekmek kadayıfını ortadan kesip arasına kaymak yerleştirebilirsiniz de. Afiyet olsun

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *