Konyalılar soluğu burada alıyor. Kış aylarının vazgeçilmezi

Konya'da grip salgınlarının ilacı olarak görülen turşu ve turşu suyuna yoğun ilgi gösteriliyor.

Konya’da kış aylarında grip salgınlarının artmasıyla birlikte, vatandaşlar bağışıklıklarını güçlendirmek için turşu ve turşu suyuna yönelmeye başladı. 80 çeşit turşu üreten Selman Kozan, turşu ve turşu suyunun gribal enfeksiyonlar, boğaz ağrıları ve öksürük gibi şikayetlerde faydalı olduğunu belirtti.

tursu-konya.jpg

Solunum yolu enfeksiyonlarının yaygınlaştığı bu dönemde, özellikle çocukları etkileyen salgın hastalıklar hastanelerde yoğunluğa neden oluyor. Bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenler ise doğal turşuları tercih ediyor. Selman Kozan, mevsim geçişleriyle artan soğuk algınlıklarında turşu ve turşu suyunun sağlık açısından önemli olduğunu vurguladı. Probiyotik etkisiyle bu ürünlerin boğaz ağrılarına, ağız yaralarına ve öksürüğe iyi geldiğini ifade eden Kozan, diyabetik hastaların da diyetisyen kontrolünde tüketmesi gerektiğini ekledi.

selman-kozan-konya-tursu.jpg

Kozan, özellikle Konya’da unutulmaya yüz tutmuş turşu kültürünü canlandırmaya çalıştıklarını ve farklı türlerde turşu ürettiklerini söyledi. Şeker hastalığı, MS ve safra kesesi sorunlarına fayda sağlayan kapari turşusu gibi özel turşuları da önerdi. Ayrıca sarımsak turşusunun doğal bir antibiyotik olduğunu ve fermantasyon süreci sayesinde kokusunun azaldığını belirtti.

konya-tursu.jpg

Kozan, ürettikleri turşuların tamamen doğal olduğunu, katkı maddesi içermediğini ve el yapımı olarak hazırlandığını belirterek, “Turşularımız eski usul yöntemlerle üretiliyor ve lezzetini özel kurma suyundan alıyor” dedi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.