KONYA HABER
Konya
Parçalı az bulutlu
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,1083 %0,89
48,1234 %0,95
4.434,77 % -0,21
Ara
BBN Haber MUTFAK Konyalılar soluğu burada alıyor. Kış aylarının vazgeçilmezi

Konyalılar soluğu burada alıyor. Kış aylarının vazgeçilmezi

Konya'da grip salgınlarının ilacı olarak görülen turşu ve turşu suyuna yoğun ilgi gösteriliyor.

KAYNAK: İha
Okunma Süresi: 2 dk

Konya’da kış aylarında grip salgınlarının artmasıyla birlikte, vatandaşlar bağışıklıklarını güçlendirmek için turşu ve turşu suyuna yönelmeye başladı. 80 çeşit turşu üreten Selman Kozan, turşu ve turşu suyunun gribal enfeksiyonlar, boğaz ağrıları ve öksürük gibi şikayetlerde faydalı olduğunu belirtti.

tursu-konya.jpg

Solunum yolu enfeksiyonlarının yaygınlaştığı bu dönemde, özellikle çocukları etkileyen salgın hastalıklar hastanelerde yoğunluğa neden oluyor. Bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenler ise doğal turşuları tercih ediyor. Selman Kozan, mevsim geçişleriyle artan soğuk algınlıklarında turşu ve turşu suyunun sağlık açısından önemli olduğunu vurguladı. Probiyotik etkisiyle bu ürünlerin boğaz ağrılarına, ağız yaralarına ve öksürüğe iyi geldiğini ifade eden Kozan, diyabetik hastaların da diyetisyen kontrolünde tüketmesi gerektiğini ekledi.

selman-kozan-konya-tursu.jpg

Kozan, özellikle Konya’da unutulmaya yüz tutmuş turşu kültürünü canlandırmaya çalıştıklarını ve farklı türlerde turşu ürettiklerini söyledi. Şeker hastalığı, MS ve safra kesesi sorunlarına fayda sağlayan kapari turşusu gibi özel turşuları da önerdi. Ayrıca sarımsak turşusunun doğal bir antibiyotik olduğunu ve fermantasyon süreci sayesinde kokusunun azaldığını belirtti.

konya-tursu.jpg

Kozan, ürettikleri turşuların tamamen doğal olduğunu, katkı maddesi içermediğini ve el yapımı olarak hazırlandığını belirterek, “Turşularımız eski usul yöntemlerle üretiliyor ve lezzetini özel kurma suyundan alıyor” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *