KONYA HABER
Konya
Açık
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,9503 %0,51
47,8852 %0,57
4.404,69 % 0,49
Ara
BBN Haber MUTFAK Konyalıların ağzı yanacak! Bamyanın fiyatı 2 bin lirayı aştı

Konyalıların ağzı yanacak! Bamyanın fiyatı 2 bin lirayı aştı

Konya'da bamya hasadı tam gaz devam ederken kurutulmuş bamyanın fiyatı dudak uçuklattı.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Konya'da hemen hemen her evde pişirilen ve lezzeti ile damaklarda eşsiz bir tat bırakan bamya artık ağızları yakacak. Pazarlarda yaş bamyanın kilosu ortalama 150 ila 200 TL arasında değişirken, genelde düğün pilavında kullanılan ve Konyalı ustaların kendilerine has pişirdikleri kurutulmuş bamyanın fiyat 2 bin 150 TL oldu. Toptan alınan bamyanın kilo fiyatı ise bin 950 TL civarına dayandı. Bir lezzetin daha gram altın ile yarıştığı Konya'da artık bamya çorbası hayal olacak gibi gözüküyor.

KONYA USÜLÜ BAMYA ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Öncelikle kuru bamyalarımızı elimizle yuvarlayarak üzerindeki küçük küçük tüylerin dökülmesini yanlarında bulunan saçakların temizlenmesini sağlıyoruz.
Temizlediğimiz bamyaları kaynar suyun içinde 10 dk. haşlıyoruz haşlarken içine bir çay kaşığı limon tuzu ekliyoruz ki bamyalarımız sünmesin.
Yumuşayan bamyalarımızın suyunu süzüp üzerine soğuk su ilave edip şokluyoruz.

bamya.jpg

Bamyalarımızın iplerini çıkarıyoruz.
Önce etimizi suyunu çekinceye kadar kavuruyoruz üzerine tereyağını ekleyip incecik doğramış olduğumuz soğanlarımızı pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
Soğanlarımız kavrulduktan sonra salçalarımızı ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurmaya devam ediyoruz.
Suyumuzu ilave edip bamyalarımızı ekliyoruz. Suyumuz kaynağınca tuzumuzu ilave edip ocağımızın altını kısıp, 30 dk. kısık ateşte pişiriyoruz.
Kıvam alan çorbamıza en son limon tuzunu da ekleyip, 1o dk. daha kaynattıktan sonra ocağımızın altını kapatabiliriz.
Çorbamızın ilk sıcaklığı geçtikten sonra servise sunabiliriz. Bamya sıcak sıcak yenir.

*CİHAD ALPAN

Yorumlar
G
Galip şahin 10 ay önce
Elinize sağlık çok güzel anlatınız yapıp yiyenlere afiyet olsun
BEĞENME
0
CEVAPLA