KONYA HABER
Konya
Açık
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3203 %0,24
48,7869 %0,45
4.855,94 % -0,02
Ara
BBN Haber MUTFAK Konya'nın has tatlısı düşük kalorisiyle Ramazan Bayramı için biçilmiş kaftan

Konya'nın has tatlısı düşük kalorisiyle Ramazan Bayramı için biçilmiş kaftan

Konya mutfağının tecilli lezzetlerinden biri olan kifaye tadıyla damak çatlatırken düşük kalorisiyle yiyip içtiklerine dikkat eden vatandaşlar için iyi bir alternatif oluyor. Peki Konya'nın has lezzeti kifaye nasıl yapılır? Kaç kaloridir?

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Yüzyıllardır Konyalıların sofralarını süsleyen şehrin has lezzeti kifaye, sadece düşük kalorisiyle, hafif tadıyla ve sağlık açısından temiz içeriğiyle vatandaşlar tarafından vazgeçilmez tatlılar arasına girdi. Geçtiğimiz aylarda Konya Büyükşehir Belediyesi'inin girişimleriyle Konya'nın 78. tescilli lezzeti haline gelen kifaye, yiyenler arasında popülerliğini arttırıyor. Konya'nın kadim mutfağının önemli bir parçası olan kifayenin nasıl yapıldığını inceleyelim.

Konya Kifayesi Tarifi

Konya mutfağına özgü ve coğrafi işaret tesciline sahip Konya Kifayesi, genellikle armut başta olmak üzere çeşitli meyvelerle yapılan hafif ve lezzetli bir tatlıdır. Meyvelerin baharatlarla kaynatılması ve üzerine karamelize şeker sosu dökülmesiyle hazırlanan bu tatlı, hem sağlıklı hem de geleneksel bir lezzet sunar.

Malzemeler:

Ana malzemeler:

  • 1 kg meyve (armut, ayva, elma, şeftali, vişne, kayısı) (Konya’da yaygın olarak armut tercih edilir.)

  • 400 ml su

  • 170 gram beyaz şeker

Aroma için:

  • 1 adet yıldız anason

  • 1 adet çubuk tarçın

  • 3 gram zerdeçal

Sos için:

  • 26 gram toz şeker (karamelize edilecek)

Yapılışı:

1. Meyvelerin Hazırlanması

  • Meyveleri iyice yıkayın.

  • Vişne dışındaki meyvelerin kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarın.

  • Meyveleri eşit büyüklükte olacak şekilde dilimleyin.

2. Meyvelerin Pişirilmesi

  • Bir tencereye suyu alın ve kaynamaya bırakın.

  • Kaynayan suya doğranmış meyveleri ekleyin.

  • Tatlıya özgü aromasını vermesi için yıldız anason, çubuk tarçın ve zerdeçalı da ekleyin.

  • Meyveler yumuşayana kadar orta ateşte pişirin.

3. Şekerin Eklenmesi

  • Meyveler yumuşadıktan sonra 170 gram beyaz şekeri ekleyin.

  • Şeker eriyene kadar 5 dakika daha kaynatmaya devam edin.

  • Ocaktan alıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

4. Karamel Sosun Hazırlanması

  • Küçük bir tavada 26 gram toz şekeri kısık ateşte eritin.

  • Şeker tamamen eriyip karamelize olunca ocaktan alın.

5. Servis

  • Soğuyan meyve karışımını servis kaselerine alın.

  • Üzerine sıcak karamel sosunu gezdirerek dökün.

  • Ilık veya soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Düşük Kalorisi Cezbediyor

Konya'nın tescilli tatlısı Kifaye, temiz içeriğiyle, lifli yapısıyla diğer şerbetli tatlılar arasından sıyrılırken 1 porsiyonunda 342 kalori bunmasıyla diyet yaparken tatlı yemek isteyen vatandaşlar için iyi bir alternatif oluyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *