Yayınlanma:
Konya'ya kar yağdı. Vazgeçilmez lezzet sofraya geldi
Konya'ya ilk karın düşmesiyle dağların zirveleri beyaz gelinliği üzerine giydi. Ana malzemesi yeni yağmış kar olan karsambaç ilk defa deneyenleri büyülüyor.
Karsambaç, özellikle Akdeniz bölgesindeki Toros Dağları’nın serin havasını ve doğal karını sofralara taşıyan, eski bir Türk tatlısıdır. Kış mevsiminde Konyalıların da severek tükettiği hafif tatlı, kar ve şerbetin buluşmasıyla oluşan bu lezzet olarak ön plana çıkıyor.
Karsamba nasıl yapılır?
Malzemeler:
- Doğal kar (veya buz rendesi)
- Pekmez, bal ya da meyve şurubu
- İsteğe bağlı: Reçel, süt veya vişne suyu
Karsambaç Nasıl Yapılır?
- Karın Temini: Eğer doğal kar kullanıyorsanız, temiz bir alandan taze kar alın. Günümüzde hijyen açısından buz rendesi tercih edilebilir.
- Hazırlık: Büyük bir kaseye karı doldurun ya da rendelenmiş buz koyun.
- Tatlandırma: Üzerine pekmez, bal ya da tercih ettiğiniz meyve şurubunu gezdirin. Vişne suyu veya reçelle de tatlandırabilirsiniz.
- Servis: Tatlandırılmış karı hemen servis edin. Karın erimemesi için hızlı olmak önemlidir.
Kaynak:BBN
MUTFAK
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.