KONYA HABER
Konya
Açık
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,9338 %0,51
47,8128 %0,57
4.399,23 % 0,36
Ara
BBN Haber MUTFAK Koyun eti kokar mı? Bu tarif sonrası koku kalmayacak etler lokum gibi olacak

Koyun eti kokar mı? Bu tarif sonrası koku kalmayacak etler lokum gibi olacak

Türk mutfağında çok önemli bir yere sahip olan koyun eti, herkes tarafından bilinen kendine has bir kokuya da sahip. Peki koku nasıl giderilir?

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Koyun eti, kırmızı etler arasında en çok tercih edilenlerden birisidir. Özellikle Türk mutfağında çok önemli bir yere sahiptir. Lokum gibi kıvamının yanında, herkes tarafından bilinen kendine has bir kokuya da sahiptir. Koyun eti lezzetli ve lokum gibi yumuşak olsa da bazılarımız tarafından kokusu nedeni ile tercih edilmez. Kırmızı etler içinde en yoğun ve ağır kokuya sahip olan et çeşitlerinden birisidir. Pişirildikten sonra tüm evi saran bu ağır koku, çoğu kişinin koyun eti tüketiminin önüne geçen bir durumdur.

Peki koyun etinin kokusu nasıl giderilir? Koyun etinin kokusunun nasıl giderildiği, özellikle ev hanımlarının merak ettiği sorular arasında yer almaktadır. Koyun eti kokusunu geçirmek için kadınların kullandığı birçok farklı yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemlerin hem koyun etini pişirmeden hem de pişirdikten sonra uygulanması, oluşacak bu ağır kokuyu tamamen gidermeye yardımcı olacaktır.

Koyun Etinin Kokusu Nasıl Giderilir?
Koyun etinin kendine özgü kokusunu gidermek için yapılabilecek bazı şeyler var. Kuzu eti kokar mı? Öncelikle ağır kokan kuzu etidir, koyun eti ise görece daha hafif kokar. Koyun eti kokusu olarak bilinen koku daha çok kuzu etine özgüdür. Hayfene'den alınan bilgilere göre; Biz toplum olarak her iki çeşite de koyun eti dediğimiz için, yapmanız gerekenleri bu şekilde nitelendirmeye devam ederek anlatacağız. Özellikle bayramlarda kuzu kesilemediği için kesilen hayvanların çok ağır bir kokuya sahip olması pek olası değildir. Ayrıca her yörenin koyununda da koku olmaz. Örneğin; İç Anadolu Bölgesi’nde yetişen koyunların kokması olasıdır ancak Trakya Bölgesi koyunları genelde kokusuz olur. Ancak yine de ette koyun kokusu varsa bazı baharatlar kullanılarak bu kokunun hafifletilmesi mümkün. Örneğin, eti haşlarken içine defne yaprağı, karabiber, havuç, soğan veya sarımsak atabilirsiniz. Maydanoz sapı da koyun eti kokusunun giderilmesi için kullanılabilir. Marine etmek, etin hem lezzeti hem de aroması için uygulanan yöntemlerden birisidir. Çoğu kişinin bildiği bu yöntem, etin ağır ve yoğun kokusunu yok etmek için en çok kullanılan yöntemler arasında yer almaktadır. Marine etme işlemi, basit bir işlemdir ve kırmızı et kokusunu gidermekte oldukça etkilidir.

Koyun Etinin Kokusunu Gidermek için Nasıl Marine Etmeliyiz?
Öncelikle pişirilecek kırmızı eti alın ve bıçak yardımı ile kemiksiz olarak parçalara ayırın.

Derin bir kabın içine 2 ya da 3 diş sarımsak, yarım çay bardağı dolusu zeytinyağı, yarım su bardağı süt, 2 dal kekik ve biberiye ekleyin. Tüm bu malzemeleri bu kabın içinde iyice karıştırın.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *