KONYA HABER
Konya
Parçalı az bulutlu
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,1002 %0,23
48,3773 %0,44
8.768,50 % -1,09
Ara
BBN Haber MUTFAK Kuru Kabak Konya Mutfağı’nda Eşsiz Bir Ziyafete Dönüşüyor

Kuru Kabak Konya Mutfağı’nda Eşsiz Bir Ziyafete Dönüşüyor

Yemeğinden kızartmasına, ekşilisinden gallesine, tuzlusundan tatlısına envai çeşidi ile Konya Mutfağı’nın önemli unsurlarından kabak kurutularak da dolma olarak sofraları süslüyor

Haberleri
KAYNAK: Olcay Kurt
Okunma Süresi: 2 dk

Kabak, Konya mutfağının vazgeçilmez ürünleri arasında yer alıyor. Konya Mutfağı’nda kabağın her hali lezzetli bir yemek, doyurucu bir aş, tatlı bir ziyafet olmuştur. Kabağın yemeğinden, kızartmasına, dolmasından gallesine kadar envai çeşidi Konya Mutfağı’na girmiştir. Ekşili uzun kabaktan yumurtalı kabağa kadar enfes lezzetlerin üretildiği kabaktan tatlı bile yapılır Mevlana şehrinde. Hem de geleneksel bal kabağı tatlısı dışında asma kabağı ile yapılan yeşil kabak tatlısı bile vardır.

Kabağın yaş halinin yanı sıra kurusu da Konya’da makbul bir gıdadır. Dahası Konya Mutfağı’nın ünlü lezzeti Kuru Kabak Dolması da “Her sarımda emek, her lokmada lezzet” olarak ziyafete dönüşür Konya’da.

Kuru Kabak Dolması’nın tarifİ

İşte kıymalı iç harcı ve tereyağlı salçalı sosuyla Konya mutfağının geleneksel ve lezzet dolu Kuru Kabak Dolması’nın tarifi…

Kuru Kabak Dolması, Konya mutfağının sabırla hazırlanan ve her lokmasında geleneksel lezzeti hissettiren özel tariflerinden biridir. İnce doğranmış soğan ve maydanoz, rendelenmiş domates, kıyma, pirinç, ince bulgur ve baharatlarla hazırlanan iç harç, verevine sarılan kuru kabaklarla buluşur.

Yumuşayana kadar haşlanan kuru kabaklar, tereyağı ve domates salçasıyla hazırlanan sosun üzerinde dizilir. Üzerine eklenen sıcak su ve porselen tabak yardımıyla kapatılan kabaklar, yavaş yavaş pişerek lezzetini içine hapseder. Servis tabağına alındığında hem görüntüsüyle hem de damakta bıraktığı tatla sofraların baş tacı olur. Kuru Kabak Dolması, Konya’nın geleneksel yemek kültürünü modern sofralara taşıyan, her lokmada geçmişin izlerini hissettiren enfes bir yemektir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *