Lahana sarmasının püf noktası nedir?

Lahana sarmasının püf noktası nedir?

Kış günlerinin en sevilen lezzetlerinden birisi de lahana sarmasıdır. Kimi rulo kimi muska şeklinde yapar. Yanında turşu ile lezzeti zirveye çıkan lahana sarmasının püf noktaları nelerdir?

Lahana sarması kuşkusuz kış yiyecekleri arasında önemli bir yeri olan çoğumuzun sofrasından eksik olmayan bir lezzettir. Kimileri önyargı ile yaklaşsa ya da burun kıvırsa da lahana sarmasını püf noktalarına dikkat ederek hazırlayıp sofraya taşırsanız asla vazgeçilmeziniz olacaktır. İyi bir lahana sarması için nelere dikkat edilmelidir? Lahana sarmasının püf noktası nedir?
Lahana sarması için ilk olarak iyi bir lahana alarak işe başlayabilirsiniz. Şayet lahanayı kendi bahçenizde yetiştirmiyorsanız, semt pazarları bunun için ideal olacaktır. Alacağınız lahananın top top ve kütür kütür olmasına dikkat edin. Lahana sarmanızın lezzetli olmasını istiyorsanız daha taze yaprakları kullanmaya özen gösterin. Kalın ve damarlı yapraklar ise yemesi çok keyifli olmayacaktır. Ancak bunları da israf etmeden tencerenin dibine yerleştirerek lahana sarmalarının tencere dibine yapışmasını önleyebilirsiniz.
Lahanalarınızı haşladıktan sonra soğuk suyun içine alıyoruz onlar dinlene dursun siz de iç malzemelerini hazırlayın. İç malzemesi için doğranmış soğanları, pirinci, kıymayı baharatları, salça dereotu ve maydanozu ilavesi ile güzelce harmanlayıp hafif pişiriyoruz. Yapraklara biraz iç malzemesinden koyup sarıyoruz. Sarma usulü tamamen size kalmış. Kimi kalem şeklinde sararken kimisi de muska şeklinde sarıyor. Bu tercih meselesi. Özenle hazırladığımız lahana sarmasını tencereye diziyoruz. Lezzetini artırmak için kaburga döşeyebilirsiniz.

lahana-lahana-sarmasi-puf-noktasi-1.jpeg

Sarmaların üzerine zeytinyağı gezdirip bir tabak ile kapatıyoruz. Salçalı sosu döküp kısık ateşte pişiriyoruz.
“Lahana sarmasının püf noktası nedir?” sorusunun cevabına gelince lezzeti ve kıvamıyla sofraların vazgeçilmezi olacak lahana sarması için lahanayı haşlayın dondurucuya koyun sonra akşamdan çıkarıp açılmasını sağlayın bu şekilde yapınca lahana baklava yufkası kadar inceliyor. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi lezzet sırrı kaburga eti ve iyi bir sosta gizli. Hepinize afiyet olsun…

Kaynak:Hümeyra KARADAĞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.