KONYA HABER
Konya
Az bulutlu
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3005 %0,25
48,5818 %0,45
4.886,39 % 0,84
Ara
BBN Haber MUTFAK Lahana sarmasının püf noktası nedir?

Lahana sarmasının püf noktası nedir?

Kış günlerinin en sevilen lezzetlerinden birisi de lahana sarmasıdır. Kimi rulo kimi muska şeklinde yapar. Yanında turşu ile lezzeti zirveye çıkan lahana sarmasının püf noktaları nelerdir?

Okunma Süresi: 2 dk

Lahana sarması kuşkusuz kış yiyecekleri arasında önemli bir yeri olan çoğumuzun sofrasından eksik olmayan bir lezzettir. Kimileri önyargı ile yaklaşsa ya da burun kıvırsa da lahana sarmasını püf noktalarına dikkat ederek hazırlayıp sofraya taşırsanız asla vazgeçilmeziniz olacaktır. İyi bir lahana sarması için nelere dikkat edilmelidir? Lahana sarmasının püf noktası nedir?
Lahana sarması için ilk olarak iyi bir lahana alarak işe başlayabilirsiniz. Şayet lahanayı kendi bahçenizde yetiştirmiyorsanız, semt pazarları bunun için ideal olacaktır. Alacağınız lahananın top top ve kütür kütür olmasına dikkat edin. Lahana sarmanızın lezzetli olmasını istiyorsanız daha taze yaprakları kullanmaya özen gösterin. Kalın ve damarlı yapraklar ise yemesi çok keyifli olmayacaktır. Ancak bunları da israf etmeden tencerenin dibine yerleştirerek lahana sarmalarının tencere dibine yapışmasını önleyebilirsiniz.
Lahanalarınızı haşladıktan sonra soğuk suyun içine alıyoruz onlar dinlene dursun siz de iç malzemelerini hazırlayın. İç malzemesi için doğranmış soğanları, pirinci, kıymayı baharatları, salça dereotu ve maydanozu ilavesi ile güzelce harmanlayıp hafif pişiriyoruz. Yapraklara biraz iç malzemesinden koyup sarıyoruz. Sarma usulü tamamen size kalmış. Kimi kalem şeklinde sararken kimisi de muska şeklinde sarıyor. Bu tercih meselesi. Özenle hazırladığımız lahana sarmasını tencereye diziyoruz. Lezzetini artırmak için kaburga döşeyebilirsiniz.

lahana-lahana-sarmasi-puf-noktasi-1.jpeg

Sarmaların üzerine zeytinyağı gezdirip bir tabak ile kapatıyoruz. Salçalı sosu döküp kısık ateşte pişiriyoruz.
“Lahana sarmasının püf noktası nedir?” sorusunun cevabına gelince lezzeti ve kıvamıyla sofraların vazgeçilmezi olacak lahana sarması için lahanayı haşlayın dondurucuya koyun sonra akşamdan çıkarıp açılmasını sağlayın bu şekilde yapınca lahana baklava yufkası kadar inceliyor. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi lezzet sırrı kaburga eti ve iyi bir sosta gizli. Hepinize afiyet olsun…

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *