KONYA HABER
Konya
Açık
33°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,9920 %0,80
48,0364 %0,92
4.443,92 % 1,11
Ara
BBN Haber Ekonomi Lezzetli kavurma için baharata dikkat

Lezzetli kavurma için baharata dikkat

Mutfak Şefi Kadir Can Soygül: “En lezzetli kavurma az baharatlı ve etin tadını alarak yapılır”

KAYNAK: İha
Okunma Süresi: 2 dk

Kayseri Büyükşehir Belediyesi KAYTUR A.Ş. Erguvan Restoran Mutfak Şefi Kadir Can Soygül, lezzetli kavurma yapımı için verdiği bilgilerde, “En lezzetli kavurma az baharatlı ve etin tadını alarak yapılır” dedi.
Kavurmada etin tadını bozmamak için baharatın az olması gerektiğini söyleyen Kayseri Büyükşehir Belediyesi KAYTUR A.Ş. Erguvan Restoran Mutfak Şefi Kadir Can Soygül, “Lezzetli kavurmanın sırrını söyleyecek olursak, siyah etimi sinirsiz kısımlarından güzel bir şekilde arındırıyoruz. Daha sonra bu etimizi kuşbaşı şeklinde doğruyoruz. Sonrasında da kuzu kuyruğumuzu da aynı şekilde kuşbaşı doğruyoruz. Doğradığımız etleri ve kuyruk yağını tavamıza alıyoruz. Ocağa koyduktan sonra kuyruk yağımızı öncelikle eritiyoruz. Kuyruk yağımız biraz eridikten sonra etimizi ilave edip, onu da yağın şerbetiyle beraber kavuruyoruz. Sonrasında da baharat olarak biz kaya tuzu ve sadece kekik kullanıyoruz. Tabi bu tercih sebebi isteyenler daha fazla çeşitli baharatlar kullanabilirler ama etin tadını bozmamak amacıyla bizim için en lezzetli baharat bu şekilde olur” dedi.
Soygül, etin yumuşaması için 1 gün bekletilmesini ve kuyruk yağında pişirilmesi gerektiğini söyleyerek, “Etin yumuşaması için de etin 1 gün beklemesi lazım. Taze olunca et sert düşer. Kuyruk yağını kavurduktan sonra pişirirken eti kısık ateşte şerbetini içine çekerek pişirmek daha da yumuşatabilir. Baharat bence etin tadını bozar, etin tadını almak lazım. Dediğim gibi sadece tuz ve kekik yeterli oluyor. Etin yıkanmasına da karşıyız. Et yıkanmaz ama 1 gün dinlendirirlerse, ertesi gün yaparlarsa tadı daha güzel olur. Bütün vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’nı da kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *