KONYA HABER
Konya
Açık
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,9459 %0,52
47,7246 %0,58
4.362,13 % -0,42
Ara
BBN Haber Ekonomi Lokanta usulü çıtır biber turşusu! Bildiğiniz tüm tarifleri unutun

Lokanta usulü çıtır biber turşusu! Bildiğiniz tüm tarifleri unutun

Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte yemeklerin vazgeçilmezi olan turşu sofralarda yerini almaya hazırlanıyor. İşte çıtır çıtır biber turşusu tarifi…

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Birçok çeşidi bulunan çıtır turşu tariflerinin en gözde olanların arasında değişik turşu tarifi olan biber turşusu da yer alıyor.


Çoğunlukla yemeklerin yanında servis edilen Pancar Turşusu, Tombul Acı Biber Turşusu, Domates Turşusu, Cin Biberi Turşusu, Ezme Turşu, Kornişon Turşusu, Acı Sos Turşusu, Balık Biber Turşusu, Acı Kırmızı Biber Turşusu yer alıyor

Biber turşusu çeşitlerinden vazgeçilmez olan kırmızı çıtır biber turşusu tarifi aşağıda verilmiştir.

TURŞU KURMANIN PÜF NOKTALARI
Turşunuzu cam kavanoz içinde muhafaza etmelisiniz.
Turşunuzu güneşten korumalı ve bir yerde muhafaza etmelisiniz.

Turşu Tarifi-Biber Turşusu Tarifi - Malzemeler ve Adımlar
Malzemeler:
• 1 kg taze kırmızı biber
• 2 su bardağı sirke
• 1 su bardağı su
• 1 yemek kaşığı tuz
• 2 yemek kaşığı şeker
• 3 diş sarımsak
• 1 çay bardağı zeytinyağı

Yapılış:
1. Turşu Tarifi-Biberleri Hazırlayın: İlk adım, taze kırmızı biberleri iyice yıkamak ve saplarını kesmek. Biberleri istediğiniz büyüklükte doğrayın. Doğrama işlemi sırasında eldiven giymeniz, biberlerin acısının ellerinize geçmesini önleyecektir.

2. Turşu Tarifi-Biberleri Kavanoza Dizin: Büyük bir cam kavanoza doğradığınız biberleri sıkıca yerleştirin.

3. Turşu Tarifi-Turşu Suyunu Hazırlayın: Bir tencerede 2 su bardağı sirkeyi, 1 su bardağı suyu, 1 yemek kaşığı tuzu ve 2 yemek kaşığı şekeri karıştırın. Karışımı kaynatın ve ardından ocağı kapatın.

4. Turşu Tarifi-Sarımsakları Ekleyin: 3 diş sarımsağı soyun ve doğrayın. Sarımsakları kavanoza ekleyin.

5. Turşu Tarifi-Biberlerin Üzerine Dökün: Hazırladığınız sirke-su karışımını, kavanozdaki biberlerin üzerine dökün. Biberlerin tamamen kaplanmasını sağlayın.

6.Zeytinyağı Ekleyin : Üzerine 1 çay bardağının yağının bozulması. Bu, turşunun lezzetini zenginleştirir ve koruyucu bir tabaka oluşturur.

7.Kavanozu Kapatın ve Saklayın : Kavanozun ağzını kapatın ve odayı 2-3 gün fermente etmeye bırakın. Bu süre boyunca turşunuzun lezzeti gelişecektir.

Servis Etme : Turşunuz hazır olduğunda, yemeklerinizin yanında veya seçenekleri olarak servis yapabilirsiniz.

FOTOĞRAF: "yemek.com"

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *