Muskat

Muskat

Muskat

Latince adı Myristica olan muskat Myristicaceae familyasındandır. "Küçük hindistancevizi", "hindistancevizi çiçeği", "hint cevizi", "ceviz-ii bevva", "narcil", "pespase" olarak da bilinir. Portakal ağacına benzeyen küçük hindistancevizi ağacının meyvesinden elde edilir. Rendelenerek veya öğütülerek kullanılır. Patatesli ve mantarlı yemekler, köfteler, karnabahar yemekleri, sıcak şarap gibi içecekler, beşamel sos ve çorbalara katılır. Ayrıca tarçın ve karanfille birlikte keklere ilave edilir. Genel antiseptik, gaz söktürücü, midevi ve iştah açıcıdır. Sindirim zorluğu, bağırsak enfeksiyonları, kronik ishal, şişkinlik ve safra taşları olanlarda kullanılır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.