KONYA HABER
Konya
Açık
29°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,0350 %0,80
48,0868 %0,92
4.443,92 % 1,11
Ara
BBN Haber MUTFAK Ne 3. nesil kahveciler ne bubble tea: Konya'da yazın yeni gözdesi turşu suyu olacak

Ne 3. nesil kahveciler ne bubble tea: Konya'da yazın yeni gözdesi turşu suyu olacak

Havaların ısınmasıyla birlikte turşu, yerini turşu suyuna bırakıyor. Her geçen gün popülaritesini arttıran turşu suyu yazın en gözde içeceği olmaya aday.

KAYNAK: İha
Okunma Süresi: 3 dk

Havaların ısınmasıyla birlikte sofralardaki tercihler de değişmeye başladı. Kış aylarının vazgeçilmezi olan turşu yerini, bu kez serinletici ve şifalı özelliğiyle dikkat çeken turşu suyuna bırakıyor. Her geçen gün daha fazla kişi tarafından tercih edilen turşu suyu, yaz aylarının en gözde içeceği olmaya aday. Öyle ki ne 3. nesil kahveciler ne de son dönemin popüler içeceği bubble tea, bu doğal içeceğin yükselişini gölgede bırakamıyor.

aw452609-04.jpg

Turşu Suyu Hem Serinletiyor, Hem de Elektroliti Dengeliyor

Gazlı ve şekerli içeceklere sağlıklı bir alternatif arayan vatandaşlar, hem ferahlatıcı hem de bağışıklık sistemini destekleyici etkisiyle bilinen turşu suyunu tercih ediyor. Kış aylarında hastalıklara karşı koruyucu etkisiyle bilinen bu içecek, yazın ise vücudu serinletmesi ve elektrolit dengesini sağlaması nedeniyle öne çıkıyor.Tuz oranı dikkatle ayarlanarak hazırlanan turşu suları, limon ya da sirke ile zenginleştiriliyor. Salatalık, lahana, havuç, pancar gibi farklı sebzelerin turşu suları harmanlanarak damak zevkine göre özgün lezzetler elde ediliyor. Bu da turşu suyunu yalnızca bir sağlık içeceği değil, aynı zamanda lezzetli bir alternatif haline getiriyor.

aw452609-02-1.jpg

Sıcak Yaz Aylarında Ölçülü İçilen Turşu Suyu Şifa Oluyor

Son yıllarda sokak lezzetleri satan işletmelerden market raflarına kadar birçok yerde karşımıza çıkan turşu suyu, geleneksel yapısını korurken yeni nesil tüketim alışkanlıklarına da ayak uyduruyor. Uzmanlar ise özellikle sıcak havalarda bol su tüketiminin yanı sıra, ölçülü miktarda turşu suyu tüketiminin da vücut için faydalı olabileceğini belirtiyor.

aw452609-06-1.jpg

"Asitli İçecekler Yerine Tuşu Suyu İçsinler"

Yaz aylarında hem serinlemek hem de sağlıklı kalmak isteyenler için turşu suyu, modası geçmeyen doğal bir seçenek olarak öne çıkıyor.

Kış aylarında turşu suyunun hastalıklara ve viral enfeksiyonlara karşı çok faydalı olduğunu belirten turşucu Selman Kozan, "Yaz ayları geldiği zaman da bizim Anadolu'nun insanında turşu tüketmesi pek beklenmiyor. Yani tüketmiyorlar. Çünkü tuzlu olduğu için susatıyor. O yüzden dolayı biz de ne yapıyoruz. Limonata yerine, meşrubat yerine buz gibi turşu suyu için. Burada kendimiz soğutuyoruz. Tamamen doğal zaten. Bağışıklığı güçlendiren etkisi olduğu için yani hastalıklara karşı direnç kazanmış oluyorsunuz. Turşu kurma sezonu da başladı artık yavaş yavaş. Şimdi biz mayıs itibariyle, mayıs sonu itibariyle erik, çağla, bademimiz çıkar bizim. Onlar çıktığı zaman turşu kurmaya başlarız. Ondan sonra çıkan ürünlerimiz ne varsa salatalığı, biberi yavaş yavaş kurmaya başlarız. Tabii bu süre zarfı içerisinde de gelen müşterilerimize turşu satarız ama o kadar kış kadar olmasa da yazın da turşu suyu, asitli içecek yerine tabii tercih edilebilir. İçerisinde herhangi bir katkı maddesi, koruyucu olmadığı için genelde zaten asitli içecek yerine turşu suyunu tavsiye ederiz. İnsanın canı bazen çekiyor, böyle asitli bir şey içeyim, içim yanıyor diye. Onun yerine buz gibi turşu suyu içsinler. Hem faydalı hem şifalı" dedi.

aw452609-05.jpg

"Turşu Suyunu Yaparken 10-11 Farklı Turşunun Suyunu Karıştırarak Yaparız"


Tuz oranını tansiyon hastaları için elinden geldiğince düşürdüklerini söyleyen Selman Kozan, "Öyle aşırı bir şekilde tuz oranımız olmuyor. Biz burada müşteri geldiği zaman kendi damak lezzetine göre turşu suyunu ayarlıyoruz. Hani derler ya limondan mı sirkeden mi diye. Kimisi limon diyor, kimisi sirke diyor. Ne istiyorsanız biz ona göre ayarlarız diyoruz. Genelde ya acılı olur ya da acısız olur turşu suyu. Çünkü biz turşu suyunu yaparken 10-11 tane turşunun suyunu karıştırarak yaparız. Ona göre de sirke sevene, limon sevene burada kendimiz ilave ederiz" diye konuştu.
Turşu suyunu tercih eden vatandaşlar ise kışın turşu yediklerini, yazın asitli içecekler yerine hem faydalı hem şifalı olması nedeniyle turşu suyunu tercih ettiklerini söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *