KONYA HABER
Konya
Parçalı bulutlu
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3306 %0,24
48,6668 %0,45
4.890,63 % 0,12
Ara

Rezene

Rezene

Okunma Süresi: 1 dk

Latince adı Foeniculum vulgare olan rezene Maydanozgiller (Apiaceae) familyasındandır. "Arapsaçı", "mayana", "raziyane" ve "rezdene" olarak da bilinir. Kullanılan kısımları yaprağı, tohumu ve olgun meyveleridir. Yemeklere koku ve tat vermek için kullanılır. Özellikle Akdeniz Mutfağı'nda et ve sebze yemeklerinde sıklıkla rastlanır. Köftesi yapılır. Tohumları şarap yapımında, yaprak ve tohumu da balık yemeklerinde değerlendirilir. Mide ve bağırsak hareketini artırır. İltihap giderici özelliği bulunur. Solunum yolları ve hazımla ilgili rahatsızlıklarda kullanılır. Gaz ve balgam söktürücü, kramp çözücü, uyarıcıdır. Çayı; öksürüğe, akciğer hastalıklarına ve boğmacaya karşı etkilidir. Çocuklarda iştah açıcıdır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *