Saçaklı Erişte nasıl yapılır?

Saçaklı Erişte nasıl yapılır?

Balıkesir'in meşhur lezzeti Saçaklı Erişte (mantı) nasıl yapılır? Saçaklı Erişte yemeğine dair her şey haberimizde...

Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri olan Saçaklı Erişte, damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Hazırlanışı oldukça pratik olan bu tarif için Saçaklı Erişte, tavuk, tereyağı ve pul biber gibi malzemeler kullanılıyor.

sacakli-eriste-nasil-yapilir.jpeg

İşte adım adım Saçaklı Erişte’nin yapımı:
Öncelikle, erişteler yağlanmış tepsiye serilerek yerleştiriliyor ve 150 derecede 2-3 dakika fırınlanıyor. Bu sırada tavuk, iyice temizlenip haşlanıyor. Haşlanan tavuğun suyu, fırınlanmış eriştelerin üzerine gezdirilerek çok kısık ateşte eriştelerin suyu çekmesi sağlanıyor. Tavuk didiklenerek eriştelerin üzerine ekleniyor ve son olarak tereyağında kızdırılan pul biber gezdiriliyor. Bu enfes lezzet, sıcak olarak servis ediliyor ve sofralara lezzet katıyor.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.