Tavuklu Şark Pilavı Tarifi- Doğu Mutfağından Gelen Lezzet

Tavuklu Şark Pilavı Tarifi- Doğu Mutfağından Gelen Lezzet

Tavuklu şark pilavı, bol baharatlı ve nefis tavuk etiyle dolu, lezzetli bir Doğu mutfağı tarifidir. İşte bu muazzam lezzetin tarifi…

Tavuklu şark pilavı tarifi, özellikle baharatların zenginliğiyle ve etiyle enfes bir lezzet sunuyor. İsteğe bağlı olarak kuş üzümü ve badem içiyle zenginleştirebilir, özel günlerde veya davet sofralarında şık bir seçenek olarak sunabilirsiniz. Afiyet olsun!

tavuklu-sark-pilavi-onecikan.jpg

MALZEMELER:

• 2 su bardağı uzun taneli pilavlık pirinç

• 500 gram tavuk göğsü, küp haline getirilir

• 1 büyük soğan, saklanması

• 2 yemek kaşığı depolama veya sıvı yağ

• 1 çay bardağı kuş üzümü (isteğe bağlı)

• 1 çay bardağı saklama badem içi (isteğe bağlı)

• 1 tatlı tarçın

• 1 tatlı kaşığı kimyon

• 1 tatlı kaşığı karabiber

• Tuz

• 4 su bardağı tavuk suyu veya su

NOT: Dilerseniz domateste kullanabilirsiniz. (2 domates)

YAPILIŞI:

1. Pirinçleri yıkayıp ılık suda 15-20 dakika bekletin. Ardından süzün.

2. Büyük bir tencerede depolamayı veya sıvı yağı eritin. Doğranmış tavuk etini iyice ekleyin ve kahverengi olana kadar kavurun.

3. Soğanı ekleyin ve soğanların şeffaf olana kadar şiddetleri kavurmaya devam edin.

4. Kuş üzümü ve badem içini ekleyin (isteğe bağlı) ve birkaç dakika daha kavurun.

5. Baharatları (tarçın, kimyon, karabiber) ekleyip karıştırın.

6. Ardından içine pirinçleri ekleyip karıştırın. Pirinçler de kavrulunca içine suyunu ekleyin, tencerenin kapağını kapatın ve pişmeye bırakın

7. Pilav kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatın ve demlenmeye bırakın.

8. Pilav demlendikten sonra servis tabağına alın. İsteğe bağlı olarak ekstra kuş üzümü veya badem içi ile süsleyebilirsiniz.

9. Tavuklu şarkı pilavını sıcak olarak servis yapın ve lezzetin tadını çıkarın!

HABER: BBN

FOTOĞRAF: "yemek.com"

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.