Ünlü şeflerin gözdesi yeşil yağ! Yapımı kolay, lezzeti büyük
Sofra sunumlarında tabakta önemli bir yeri olan yeşil yağ oldukça dikkat çekiyor. Ünlü birçok şefin tabak dekorasyonu için kullandığı yeşil yağ yapımı oldukça kolay. İşte tarif…
TARİF İÇİN MALZEMELER
• 1/2demetmaydanoz
• 1/4demettaze nane
• 1/4demetdereotu
• 3saptaze soğan(sadece yeşil kısmı)
• 2su bardağısıvı yağ
TARİF
1. Yeşillikleri yıkadıktan sonra iyice kuruttuğunuza emin olun. Tüm yeşilliklerin kalın gövdelerini ayıklayın. Daha koyu bir renk için yeşil yapraklı taze otların miktarını arttırabilirsiniz. Fesleğen, kekik ve biberiye gibi daha yüksek aromalı ürünlerden de faydalanabilirsiniz.
2. Yeşil yaprakları ve taze soğan saplarını derin bir kaseye koyun, sıvı yağı ekleyin ve pürüzsüz olana kadar blenderden geçirin.
3. Karışımı orta boy bir sos tavasına ya da ufak bir tencereye alın ve kısık ateşte 25-30 dakika kabarcıklar bitene kadar kaynatın
4. Sıcak karışımı süzgeçten geçirin ve oda sıcaklığına bir kaç dakika soğuduktan sonra buz dolu bir kabın üzerinde sürekli karıştırarak daha parlak olması için soğutun.
5. Yeşil yağı cam bir kabın içine aktarın. Karanlık ve serin bir ortamda 2 ay boyunca pizza, salata,pilav, makarna vb. tüm yemeklerinize kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
TARİF/FOTOĞRAF: "yemek.com"
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.