KONYA HABER
Konya
Açık
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,9467 %0,52
47,6723 %0,59
4.363,55 % -0,39
Ara
BBN Haber Ekonomi Ünlü şeflerin gözdesi yeşil yağ! Yapımı kolay, lezzeti büyük

Ünlü şeflerin gözdesi yeşil yağ! Yapımı kolay, lezzeti büyük

Son zamanlarda tabak dekorasyonlarında fazlaca kullanılan yeşil yağın tarifi oldukça merak ediliyor. Sizde ünlü şeflerin tabak süslemesinde kullandığı yeşil yağ tarifiyle görsel şölen yaratabilirsiniz.

Okunma Süresi: 1 dk

Sofra sunumlarında tabakta önemli bir yeri olan yeşil yağ oldukça dikkat çekiyor. Ünlü birçok şefin tabak dekorasyonu için kullandığı yeşil yağ yapımı oldukça kolay. İşte tarif…

TARİF İÇİN MALZEMELER
• 1/2demetmaydanoz
• 1/4demettaze nane
• 1/4demetdereotu
• 3saptaze soğan(sadece yeşil kısmı)
• 2su bardağısıvı yağ

TARİF

1. Yeşillikleri yıkadıktan sonra iyice kuruttuğunuza emin olun. Tüm yeşilliklerin kalın gövdelerini ayıklayın. Daha koyu bir renk için yeşil yapraklı taze otların miktarını arttırabilirsiniz. Fesleğen, kekik ve biberiye gibi daha yüksek aromalı ürünlerden de faydalanabilirsiniz.
2. Yeşil yaprakları ve taze soğan saplarını derin bir kaseye koyun, sıvı yağı ekleyin ve pürüzsüz olana kadar blenderden geçirin.
3. Karışımı orta boy bir sos tavasına ya da ufak bir tencereye alın ve kısık ateşte 25-30 dakika kabarcıklar bitene kadar kaynatın
4. Sıcak karışımı süzgeçten geçirin ve oda sıcaklığına bir kaç dakika soğuduktan sonra buz dolu bir kabın üzerinde sürekli karıştırarak daha parlak olması için soğutun.
5. Yeşil yağı cam bir kabın içine aktarın. Karanlık ve serin bir ortamda 2 ay boyunca pizza, salata,pilav, makarna vb. tüm yemeklerinize kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

TARİF/FOTOĞRAF: "yemek.com"

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *