KONYA HABER
Konya
Parçalı bulutlu
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3144 %0,23
48,6560 %0,44
4.833,95 % -0,47
Ara
BBN Haber Ekonomi Unutulmaya yüz tutan yemek: Simit kebabı

Unutulmaya yüz tutan yemek: Simit kebabı

Gaziantep'in gastronomi alanında tescilli yemeği olan simit kebabı az tüketildiği için unutulan yemekler arasında yer alıyor.

KAYNAK: İha
Okunma Süresi: 2 dk

Simit Kebabı UNESCO’nun koruma altına aldığı yemekler arasında yer alan kebaplardandır. Orta yağlı az çekilmiş kıyma ile yöresel olarak simit adı verilen ince bulgurun birlikte yoğurularak elde edilen kebap, enli şişlere takılarak közlenmiş mangal ateşinde pişirilerek sofralara servis ediliyor. Gaziantep'e özgü olan simit kebabı günümüzde az tüketildiği için unutulan yemekler arasında yer alıyor. Bu yemek kültürünün yaşatılması gerektiği ustalar tarafından her fırsatta vurgulanıyor.
“Antep’e özgü tavsiye edebileceğimiz bir yemeğimizdir”
Simit kebabının yapımından bahseden Habip Özçelik, “Simit kebabı Gaziantep’e özgü bir kebabımızdır ve isminin anlamı ince bulgurdan geliyor. İçerisinde az miktarda ince bulgurumuz var. Onun içinde ise kapya biber, maydanoz, sarımsak, çeşitli baharatlar ile az yağlı kıymamızın birlikte yoğurulmasıyla hazırlanan Antep’e özgü tavsiye edebileceğimiz bir yemeğimizdir” dedi.
“Unutulmuş bir yemek haline geldi”
Simit kebabını tüketen insanların azaldığını ve git gide unutulmaya yüz tutmuş yemekler arasına girdiğini belirten Özçelik, “Simit kebabı genelde bilenlerin tükettiği bir yemek. Vatandaşların patlıcan kebabı, Adana kebabı ve Urfa kebabına gösterdiği talebi simit kebabına göstermiyor. Genellikle sebze ağırlıklı olduğu için sebze sevenler daha çok tercih ediyor. Unutulmuş bir yemek haline geldi. Herkese tavsiye ediyoruz gelip bu yemeği tercih ederek unutulmaya yüz tutmuş halinden çıkarabilirler. Kültürümüz kaybolmasın” ifadelerini kullandı.
Fiyatları olabildiğince alt sınırlarda tutarak vatandaşların cebine uygun hale getirmeye çalıştıklarını aktaran Özçelik, “Bir günde ortalama 20 şiş satışımız oluyor ve bir porsiyonu 165 TL ye geliyor. 2 şişte 200 gram kıyma olacak şekilde servis ediyoruz ve uygun fiyatlarla vermeye çalışıyoruz. İnsanların güler yüzüyle ve memnuniyetle ayrılmasını sağlıyoruz ” diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *