KONYA HABER
Konya
Açık
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3526 %0,37
49,0772 %0,57
4.903,98 % 0,23
Ara
BBN Haber MUTFAK Urfa usulü çiğ köfte nasıl yapılır?

Urfa usulü çiğ köfte nasıl yapılır?

Eşsiz lezzetiyle insanları tadına aşık eden Urfa usulü çiğ köftenin yapım aşamaları haberimizde...

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Urfa usulü çiğ köfte, kendine has lezzetiyle damaklarda unutulmaz bir tat bırakır. Özellikle Urfa, Diyarbakır ve Adıyaman gibi yörelerde yapılan çiğ köftelerin tadı bir başkadır. Her bölgenin çiğ köfte yoğurma tarzı farklı olsa da Urfa usulü çiğ köfte, geleneksel yöntemleriyle öne çıkar.

cig-kofte-urfa.jpg

İşte bu özel tarifin malzemeleri ve yapım aşamaları:
Malzemeler
• 8 çay bardağı esmer bulgur
• 350 gram ince çekilmiş yağsız kıyma (isteğe bağlı)
• 2 su bardağı Urfa isotu
• 4 yemek kaşığı domates salçası
• 3 adet kuru soğan
• 1 demet maydanoz
• 1 demete yakın taze soğan
• 2 tatlı kaşığı kimyon
• 1 tatlı kaşığı karabiber
• 1 çay bardağı pul biber
• 5 diş sarımsak
• Küp buz
• 1 çay bardağı sıvı yağ

urfa-usulu-cig-kofte.jpg

Hazırlanışı
Urfa usulü Çiğ köfte yapımına başlarken, tepsiye isteğe bağlı olarak kıymayı, baharatları, ince kıyılmış kuru soğanı, buz parçalarını ve ezilmiş sarımsakları ekleyip yoğurmaya başlanır. Karışım kıvam almaya başlayınca, ortasında bir boşluk açılarak esmer bulgur eklenir ve iyice yoğrulmaya devam edilir. Yoğurma işlemi yaklaşık yarım saat sürer ve bu süreçte ara ara buz eklenir.

Karışım yumuşamaya başladığında, salça ilave edilir ve tekrar yoğrulur. Son aşamada, ince kıyılmış taze soğan ve maydanoz eklenir. Sıvı yağ da bu noktada ilave edilip karışım beş dakika daha yoğrulur. İstenen kıvama ulaşan çiğ köfte, bulgur ve etin yoğurulma işlemi sayesinde adeta pişmiş hale gelir. Hazırlanan çiğ köfte, marul ve limon dilimleri ile süslenip ayran eşliğinde servis edilir. Afiyet olsun!

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *