Yabani Ispanak (Sirken Otu) nedir?
Sirken otu ya da yabani ıspanak nedir bilir misiniz? Çoğumuzun tarlada, bağda, bahçede, yol kenarlarında gördüğü ama adını dahi bilmediği, fotoğraftan görünce hatırladığı bu ot sirken otudur.
En az ıspanak kadar faydalıdır. Hatta ıspanaktan daha faydalı olduğu için ıspanağın girdiği her yemekte tercih edilir. Ispanak kavrulup yendiğinde ağızda kekremsi bir tat bıraksa da sirken otunda böyle bir şey ile karşılaşmıyoruz. Besin değeri açısından oldukça yüksektir.
Sadece yapraklarını ayıklayıp yıkadıktan sonra ister kavurarak tüketebilirsiniz isterseniz de böreklerinizin içerisine çiğden doğraya bilirsiniz.
SİRKEN OTU FAYDALARI NELERDİR?
• Demir ve kalsiyum açısından zengin bir bitkidir. Ispanak gibi her yemeğe ve böreğe tercih edilebilir.
• A, B, C vitaminleri açısından her yaştan insanın tüketmesi gereken bir gıdadır.
• Lifli bir ottur. Lif kaynağı olduğu için sindirimi düzenler ve bağırsak problemlerini giderir.
• Kanı temizleyici özelliğe sahiptir ve kanda oluşan iltihapları yok eder.
Kaynak:Hümeyra KARADAĞ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.