KONYA HABER
Konya
Az bulutlu
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,2853 %0,24
48,9974 %0,45
4.892,54 % 0,16
Ara
BBN Haber MUTFAK Yumurtalı ekmek nasıl yapılır?

Yumurtalı ekmek nasıl yapılır?

Özellikle kahvaltıların vazgeçilmezi olan yumurtalı ekmeğin yapım aşamaları haberimizde...

Okunma Süresi: 1 dk

Yumurtalı ekmek, hem pratik hem de ekonomik bir lezzet olarak kahvaltı sofralarına zenginlik katıyor. Özellikle bayat ekmekleri değerlendirmek isteyenler için ideal olan bu tarif, tatlı ve tuzlu malzemelerle mükemmel bir uyum yakalıyor. Üstelik büyükten küçüğe herkesin severek tükettiği bir kahvaltılık olarak öne çıkıyor.

yumurtali-ekmek-kahvalti.jpg

YUMURTALI EKMEK TARİFİ İÇİN MALZEMELER
• 3 adet yumurta
• 1 çay kaşığı tuz
• 1/2 çay kaşığı karabiber
• 1/2 çay kaşığı kekik
• 1/2 çay kaşığı pul biber
• 1 adet bayat ekmek (dilimlenmiş)

yumurtali-ekmek-nasil-yapilir.jpg

HAZIRLIK AŞAMASI
Yumurtalı ekmek yapımında öncelikle bir kase içerisinde yumurta, tuz, karabiber, kekik ve pul biber iyice çırpılarak karıştırılır. Dilimlenmiş bayat ekmekler bu karışıma batırılarak iyice bulanır. Ardından, kızdırılmış tavaya yerleştirilen ekmek dilimleri, altın sarısı bir renge ulaşana kadar arkalı önlü pişirilir. Sıcak olarak servis edilen yumurtalı ekmek, hem sade haliyle hem de yanına eklenen malzemelerle kahvaltıda keyifle tüketilir.

Bayat ekmekleri değerlendirmenin en lezzetli yollarından biri olan yumurtalı ekmek, basit tarifi ve zengin lezzetiyle sofraların baş tacı olmaya devam ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *