Yumurtasız kek yapmak mümkün. Üstelik bulut gibi kıvamıyla hiç bayatlamıyor

Yumurtasız kek yapmak mümkün. Üstelik bulut gibi kıvamıyla hiç bayatlamıyor

Bu tarifi uygulayarak yumurta kullanmadan lezzetiyle damak çatlatan bulut kıvamında kekler yapabileceksiniz. Üstelik her evde bulunabilecek pratik tariflerle yapılabilen bu kek hiç bayatlamıyor.

Canınız kek mi çekti ama evde yumurta yok? Hemen dışarıdan sipariş vermek ya da markete koşmak yerine, evdeki basit malzemelerle hazırlayabileceğiniz enfes bir kek tarifimiz var.

Bayatlamayan Bulut Kek damak Çatlatıyor

Yumurtasız olmasına rağmen yumuşacık dokusuyla “bulut kek” hissi veren, uzun süre tazeliğini koruyan bu tarif, hem pratikliğiyle hem de lezzetiyle favoriniz olacak. Üstelik yumurta alerjisi olanlar ya da vegan beslenenler için de harika bir alternatif.

Bayatlamayan Kekin Malzeme Listesi

İşte bulut kıvamında yumurtasız bayatlamayan kek için gereken malzemeler:

Malzemeler:

  • 1,5 su bardağı toz şeker

  • 1 su bardağı yoğurt

  • 1 su bardağı süt

  • 1 su bardağı sıvı yağ

  • 1 paket vanilin

  • 1 paket kabartma tozu

  • 3 su bardağı un

  • İsteğe bağlı: Limon kabuğu rendesi, portakal kabuğu rendesi, kakao, damla çikolata veya ceviz

Bayatlamayan Kekin Hazırlanışı

İşte bayatlamayan kekin pişirilme adımları:

  1. Derin bir karıştırma kabına yoğurt, süt, sıvı yağ ve toz şekeri alın. Mikser yardımıyla malzemeler tamamen homojen bir kıvam alana kadar çırpın.

  2. Vanilin ve kabartma tozunu ekleyin. Ardından unu eleyerek azar azar ilave edin. Kek harcının kıvamı boza kıvamında olmalıdır.

  3. Dilerseniz bu aşamada kekinize aroma katmak için limon veya portakal kabuğu rendesi, kakao, ceviz ya da damla çikolata ekleyebilirsiniz.

  4. Hazırladığınız karışımı, yağlanıp unlanmış kek kalıbına dökün.

  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, ilk 30 dakikada kapağını açmadan, toplamda yaklaşık 35–40 dakika kadar pişirin.

  6. Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin. Kürdan temiz çıkıyorsa kekiniz hazır demektir.

  7. Fırından çıkardıktan sonra biraz ılımasını bekleyin ve ardından kalıptan çıkarın.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.