B sınıfı ehliyet 2024 yılında kaç TL?

2024 yılı ehliyet fiyatları ile sürücü belgesi harç ücretleri aramaları hız kazandı. Şoförlüğe adım atmak isteyen vatandaşlar fiyatları araştırıyor…
B sınıfı ehliyet 2024 yılında kaç TL?

2024 yılında B sınıfı ehliyetin maliyeti belli oldu. Bu kapsamda en çok tercih edilen B sınıfı ehliyet şehirlere göre farklılıklar gösteriyor. B sınıfı ehliyet almak isteyenler için herhangi bir ehliyet sahibi değilseniz 2024 yılı için direk B sınıfı başvuru ücreti 15.000 TL kurs ücreti, 600 TL e-sınav ücreti, 750 TL direksiyon sınavı ücreti ve 5.165 TL vergisi vardır. 4 kez e sınav ve 4 kez direksiyon sınav hakkınız bulunuyor. Diğer şehirlere oranlar B sınıfı ehliyetin maliyeti Konya’da 13 bin ile 14 bin TL arasında değişiyor.

B SINIFI HANGİ ARAÇLARI KULLANIR?

B sınıfı ehliyet: B sınıfı ehliyet, ehliyet sahiplerine otomobil ve kamyonet kullanabilme yetkisi verirler. Sürücü adayları B sınıfı ehliyet aldıktan sonra azami yük ağırlığı 4250 kilograma kadar olan birleşik araçları da kullanma hakkı elde ederler.

B1 sınıfı ehliyet: Bu ehliyet tipi net motor gücü 15 kilovatı, net ağırlığı 400 kilogramı geçmeyen, yük taşımak için kullanılan araçlarda ise net ağırlığı 550 kilogramı geçmeyen 4 tekerlekli motosikletleri kullanma hakkı tanır.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.