BYD Ağustos ayında rekor tazeledi

BYD Ağustos ayında rekor tazeledi
Türkiye’de 1 milyar dolarlık yatırım anlaşmasına imza atan Çinli elektrikli otomobil devi BYD, 373. 083 adet NEV model elektrikli araç satarak önceki ay kırdığı satış rekorunu geçti.

Türkiye’de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile 1 milyar dolarlık yılda 150 bin araç üretim kapasiteli fabrika üretmek için anlaşma imzalayan Çinli otomotiv devi BYD, Ağustos bir rekora imza atarak, binek araç satışlarını yüzde 30 arttırdı. Firmanın sadece bataryalı araçlardaki satışları yıllık bazda yüzde 12 artarken, bu oranı hibrit motorlu araç satışlarındaki yüzde 48’lik artış izledi. Çin’deki diğer elektirikli araç firmalarının satış rakamları düşerken BYD’nin satışlarının rekor tazeleyerek yükselmesi dikkat çekti.

turkiyeye-gelecek-byd-seal-u-1080-kmye-varan-menzil.jpg

Türkiye’de kurulacak fabrika ile binlerce istihdam sağlanacak

BYD, son dönemde Türkiye’de açacağı fabrikayla da büyük ses getirmişti. Ağustos ayında, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde gerçekleştirilen bir törenle, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve BYD Yönetim Kurulu Başkanı Wang Chuanfu arasında bir anlaşma imzalanmış, bu anlaşmayla BYD’nin Türkiye’de yaklaşık 1 milyar dolar yatırımla, yıllık 150 bin araç kapasiteli bir elektrikli ve şarj edilebilir hibrit otomobil üretim tesisi kurması kararı verilmişti. 2026 yılının sonunda üretime başlaması hedeflenen tesiste 5 bin kişiye kadar doğrudan istihdam sağlanması öngörülüyor.

bha-haber-ici-76.jpg

NEV model araçlar damga vurdu

Dünya çapında satış yapan BYD, Ağustos ayında yeni bir satış rekoruna daha imza attı. Şirket, elektrikli ve elektrik destekli “New Energy Vehicle” (NEV) kategorisindeki araçlardan 373.083 adet satarak, Temmuz ayındaki 342.383 adetlik rekorunu geride bıraktı. Haziran ayında ise 341.658 adetlik bir satış gerçekleştiren BYD, bu yükselen trendle dikkatleri üzerine çekiyor.

Ağustos ayındaki satışların 148 bini tamamen elektrikli araçlardan oluşurken, 222 binden fazla şarj edilebilir hibrit (PHEV) model satışı yapıldı. Şirket, denizaşırı pazarlarda da iddiasını sürdürüyor ve sadece Ağustos ayında 31.451 araç sattı.

bha-haber-ici-77.jpg

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.