Otomotiv sektöründe tarihi başarı! Türkiye, 2024'te ihracat rekoru kırdı

Otomotiv sektöründe tarihi başarı! Türkiye, 2024'te ihracat rekoru kırdı

Ticaret Bakan Yardımcısı Mehmet Gürcan, Konya'da düzenlenen “Türkiye Yüzyılı'nda Otomotiv ve Enerji Vizyonu" ana temalı etkinliğe katıldı.

Ticaret Bakan Yardımcısı Mehmet Gürcan, otomotiv sektörünün 2024 Ocak-Eylül döneminde gösterdiği başarılı performansa dikkat çekerek, "Otomotiv sektörü, yüzde 5,3 büyüme kaydederek 26,9 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi" dedi.

ticaret-bakan-yardimcisi-mehmet-gurcan.jpg

Mehmet Gürcan, Konya’da MÜSİAD tarafından düzenlenen "Türkiye Yüzyılı'nda Otomotiv ve Enerji Vizyonu" temalı Türkiye İstişare Toplantısı’nda sektör temsilcileriyle bir araya geldi. Selçuklu Kongre Merkezi’nde yapılan etkinlikte konuşan Gürcan, 2020 sonrası küresel ekonomide yaşanan durgunluklara değindi ve Türkiye'nin bu zorlu sürece rağmen üretim ve ihracatta istikrarlı bir şekilde yol aldığını belirtti.

konya-siyaset.jpg

"Otomotiv sektörü, 2023 yılında 19,4 milyar dolar değerinde ihracat gerçekleştirdi. Yan sanayi de dahil edildiğinde bu rakam 35 milyar doları aştı. 2024 Ocak-Eylül döneminde ise yüzde 5,3'lük büyüme ile 26,9 milyar dolarlık ihracat başarısına ulaşıldı. Bu tarihi bir rekordur." diyen Gürcan, otomotiv üretiminde Türkiye’nin dünya sıralamasında 15. sıradan 13. sıraya yükseldiğini vurguladı. Gürcan, sektördeki bu gelişmenin yatırımların doğru yönlendirildiğinin ve Türkiye'nin bu alanda istikrarlı bir şekilde ilerlediğinin göstergesi olduğunu ifade etti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.