Peugeot’un yeni elektrikli SUV’u görücüye çıktı

Peugeot’un yeni elektrikli SUV’u görücüye çıktı

Peugeot’un yeni yüzde yüz elektrikli modeli E-408’i görücüye çıkardı. Fitüristik fastback tasarıma sahip model ilgiyle karşılandı.

Yüzyıllardır araba üreten Fransız otomotiv devi Peugeot, sıfır emisyonlu elektrikli modeli E-408’i tanıttı. Yeni modelle elektrikli ürün yelpazesini tamamlayan Peugeot, toplamda 12 adet elektrikli binek otomobil ve hafif ticari araç serisi ile Avrupa elektrikli araç pazarındaki ana akım üreticiler arasında en geniş araç çeşitliliğine sahip firma oldu.

yeni-peugeot-3.jpg

Önce fosil yakıtlı modeli çıkmıştı

Peugeot, Haziran 2022’de tanıtımını gerçekleştirdiği yeni içten yanmalı 408 modelini tanıtmış, SUV kodları ile fastback tasarımını birleştirerek C segmentindeki yerini almıştı. Şimdi ise Peugeot, yeni E-408 ile elektrikli ürün yelpazesini tamamlıyor. Yeni E-408, 58,2 kWsa (kullanılabilir) NMC bataryası ve 157 kW/210 HP güç üreten sıfır emisyonlu güç-aktarma sistemiyle alternatif bir elektrikli SUV olarak piyasada boy gösterecek.

yeni-peugeot-1.jpg

Gelişmiş elektrik motoru dinamik sürüş keyfi sunacak

Yeni E-408, 4,69 m uzunluğa ve 1,85 m (aynalar katlı) genişliğe sahip olup 2,79 m aks mesafesi ile EMP2 (Verimli Modüler Platform) alt yapısını kullanıyor. Bu yenilikçi platformla gelen uzun aks mesafesi bataryanın otomobilin alt gövdesinde tekerleklerin arasındaki alana yerleştirilmesine olanak sağlıyor. Böylece iç yaşam alanı korunurken E-408'in ağırlık merkezi alçalıyor ve bu da modele üstün sürüş keyfi ve dinamik sürüş özellikleri sağlıyor. Bu mimari, dinamik fastback tasarımını, üstün yol tutuş performansını ve eşsiz sürüş keyfini bir araya getiriyor. Önde 1,59 m ve arkada 1,60 m ile artırılmış iz genişliği sayesinde E-408 yola güvenle basıyor. Yeni model, 1,49 m yüksekliği ile aerodinamik performansı artırırken şık ve sportif bir tasarımı bir arada sunuyor. Yenilikçi tasarıma sahip 19 inçlik Grafit jantları çok düşük yuvarlanma direncine (A+ sınıfı) sahip 225 50 R19 lastikler çevreliyor.

Aracın özellikleri

Yeni E-408'in tamamen elektrikli motoru yüksek güç ve anlık tork sayesinde üstün bir sürüş keyfi sunuyor. Bu hissiyat, artık PEUGEOT geleneği haline gelen modern PEUGEOT i-Cockpit ve sürüş özellikleriyle daha da güçleniyor. Benzersiz PEUGEOT i-Cockpit® yeni E-408 ile gelişmiş ergonomi seviyesi sunuyor. Kompakt direksiyon, üstün çeviklik ve hassasiyet sağlayarak sürüş keyfini artırıyor. Direksiyonun hemen üzerinde göz hizasında konumlandırılan 10 inçlik 3 boyutlu dijital ön gösterge paneli, tamamen kişiselleştirilebiliyor ve yapılandırılabiliyor.

Yeni PEUGEOT E-408; üstün yol tutuş performansı, eşsiz sürüş deneyimi ve 11,18 metre kaldırımdan kaldırıma dönüş çapının sağladığı üstün manevra kabiliyetiyle her zamankinden daha fazla sürüş keyfi sunuluyor. Bununla birlikte, modelin titreşim konforunu artırmak üzere gövde rijitliği yapısal elemanların birleşmesiyle optimize ediliyor. Yeni E-408, 157 kW (210 HP) güç ve 345 Nm tork sağlayan sabit mıknatıslı senkron bir elektromotora sahip. Bu motor Fransa'da, Trémery'de, STELLANTIS - NIDEC ortak girişimi tarafından üretiliyor. Sisteme ait redüktör STELLANTIS tarafından Valenciennes'de (Fransa) üretiliyor.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.