Vatandaşlar araçları için her türlü önlemi alacak! Tamir ücretlerine büyük zam

Vatandaşlar araçları için her türlü önlemi alacak! Tamir ücretlerine büyük zam
Türkiye'de etkili olan yüksek enflasyon son aylarda düşüş trendine geçti. Zamlar ve hayat pahalılığı sürerken bir zamda oto tamircileri yaptı.

Araçları bozulan vatandaşlar sanayinin yolunu tutarken karşılaştığı fiyat zamları ile adeta şok oluyor. Türkiye'nin bir kaç ilinde tamirciler için belirlenen fiyat listesi güncelledi. Buna göre yeni zamlar şu şekilde oluştu:
449649057-897772309062071-6874578552057055553-n-copy.jpg

KONYA'DA FİYATLAR KATLANDI

Konya'da bulunan sanayilerde ise fiyatlar farklılık göstermeye devam ediyor. Bu kapsamda Eski Sanayi ve Karatay Sanayi bölgesinde araçların marka modellerine göre periyodik bakım ücretleri 500 liradan 2 bin liraya kadar çıkıyor. 2022 ve 2023 yıllarında 180 liradan başlayıp 1 bin liraya kadar çıkan araç bakım ücretleri en çok zam gelen hizmet oldu. Tamirciler zamların sebebini dükkan giderleri olarak gösterdi. En çok alınan hizmetlerden biri olan baskı balata değişim ücretleri ise 3 bin liradan başlayıp 10 bin liraya kadar çıkıyor.
VATANDAŞLAR TEPKİLİ

Konya'da yaşayan vatandaşlar fiyat farklarından bir hayli dertli. Araçların marka ve modellerine göre ustaların keyfiyet olarak fiyatını belirten vatandaşlar, "2005 model bir araç için motor revizyon ücretine parçalar dışında sadece işçilik 20 bin dediler. Başka bir sanayide sorduğumda rakamlar kademeli bir şekilde düşüşe geçti. Ustalar keyfiyetten bizlere fiyat veriyor. Bir çoğunun işleri sıkı "Yaptırırsan yaptır, yaptırmazsan kendin bilirsin" havasına girmişler" dedi.

ESNAF ODASI HAREKETE GEÇECEK Mİ?
Türkiye'nin bir kaç ilinde uygulanan fiyat tarifesi Konya'da uygulanmaya alınmadı. Buna göre gelecek günlerde yeni fiyatlar için toplantı yapması beklenen Konya Tornacılar Kaynakçılar ve Oto Tamirciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın fiyat tarife listesi yayımlayacak mı? Sorusu merak konusu oldu. Süreç önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

Kaynak:Veli SÖYLEMEZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.