Kadın istediğinde her işi yapabileceğini bilmeli

Mia Klinika’nın sahibi sevgili Naz Zeyrek ile tanışın
Kadın istediğinde her işi yapabileceğini bilmeli

Ülkemizde  üreten kadınlar her alanda varlar ve koşullar ne olursa olsun üretmeye de devam ediyorlar. İşte bu yüzden kadınların her alandaki varlığının güçlenmesiyle daha güzel günlerin geleceğine inanarak da  kadın girişimcilerimizin geleceğe sağlam adımlar atabilmelerine destek olmak adına zaman zaman kadın girişimcilerimize de bu sayfada yer vermeye niyet ettim. Bugün başarılı girişimcilerimizden biri olan, cildine ve kendine önem veren herkesin severek ve güvenerek kullandığı Mia Klinika’nın sahibi sevgili Naz Zeyrek’i sizlerle tanıştıracağım.  

 Kadın istediğinde her işi yapabileceğini bilmeli

-Naz Hanım öncelikle okuyucularımızın sizi daha yakından tanıyabilmesi için biraz kendinizden bahseder misiniz? Naz Zeyrek kimdir?

-14 Mayıs 1986 yılında Balıkesir Akçay’da doğdum. Aslen Karadenizliyim. Ailenin en küçüğüyüm :) Balıkesir Besyo Spor akademisi mezunuyum. Tam bir İzmir aşığıyım. Şirketim İstanbul’da ama İzmir’de de markamızı bilen bir kitle var ve gün geçtikçe büyüyor bu da beni inanılmaz mutlu ediyor.  Gelelim içimdeki Naz’a, özgürlüğüme düşkün bir kadınım. Spor hayatımda her zaman olmalı.  Profesyonel anlamda tutkum hentbol ve tenis. Adaletli bir ruhum var. Yakın çevrem iyi bilir. Çok girişken bir yapım olmasına rağmen bu güne kadar insanlardan hep kaçtım o yüzden hayatım boyunca ticaretle uğraşmadım. Yeni girişimciyim.  Az önce söylediğim gibi dürüstlük, adalet benim için çok önemli. Bunu işime yansıttım. İnşaatçı bir babanın kızıyım. Nasıl ki bir evin yapımında inşaatın kumundan, çimentosundan kaçmadıysa ben de ürünlerimin içeriğini bu şekilde sundum, sunuyorum. Dürüstlüğü, adaleti babamın bana en büyük mirasıdır.

 

-Kadınları iş kurmaya "iten faktörler" arasında ülkenin ekonomik koşullarından kaynaklanan işsizlik sorunları, kadınlara uygun olmayan iş koşulları ve kadınların özellikle ücretli işlerde cinsiyet ayrımcılığına uğramaları gösteriliyor. Bu konudaki düşünceleriniz neler?

-Evet toplumumuzda cinsiyet ayrımcılığı yapan bir kesim var. Fakat görüyorum ki eskiye nazaran şu an daha az bir kitle. Bence bu önyargıyı biz kadınlar kırıp yok etmeliyiz. Kadın istediğinde her işi yapabileceğini bilmeli, inanmalı ve yürümeli.

“Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın.” , “Dünyada her şey kadının eseridir. Kadınlarımız eğer milletin gerçek anası olmak istiyorlarsa, erkeklerimizden çok daha aydın ve faziletli olmaya çalışmalıdırlar.”

Kadın istediğinde her işi yapabileceğini bilmeli

-Sizin hikayenize dönelim. Mia Klinika’yı kurmaya nasıl karar verdiniz?

Mia Klinika’nın hikayesi pandemi  döneminde başladı. Herkesin eve kapandığı ve biraz daha  kendine  döndüğü  bu dönemde ben ve  iki yakın arkadaşım bir şeyler üretmek adına yeni fikirler oluşturmaya  başlamıştık. E ticaret alanı çok uzun zamandır  girmek istediğimiz  bir  alandı  sadece hangi  ürünler ile  gireceğimize  karar  verememiştik.  Bu noktada aklımıza üç ortak olarak her birimizin kişisel olarak da çok yakından ilgilendiğimiz cilt bakım kategorisi geldi. Türkiye’ de  biz girdiğimiz zamanlar şimdiye  göre  çok daha  az Türk markası vardı ve özellikle bizim markamızın özelliklerini   ve kalitesini taşıyan markalar hiç yok denilebilirdi. Bizde bunu bir fırsat görüp çalışmalara başladık  ve üç ortak bu markayı kurduk.

-İşi kurdunuz, site açıldı. Ürünlerinizi tanıtmaya başladınız. Sıfırdan bir fikrin yaratılması, iş modelinin hazırlanması ve sunumunun hazırlanması kolay bir süreç değil. Kimler size destek oldu? Biraz başlangıç aşamasını anlatır mısınız?

-Ortaklarım ve ben tam bir iş bölümü yaparak süreci tamamladık. Aslında her birimizin yetkili ve bilgili olduğu alanlar vardı. Herkes kendi bilgisi dahilinde uzman olduğu alanlara odaklandı ve süreci oluşturduk.

 

-Doğru kararlar almak ve iyi, güvenilir bir ekiple çalışmakta çok önemli. Bu konuda şanslı mısınız?

-Evet çok şanslıyız özellikle birlikte çalıştığımız kimya mühendisi uzmanlarımız bize en iyi formülleri yaratmak adına çok destek oldular. Bu işin bildiğiniz gibi en önemli kısmı içerikler bizde buna çok önem verdik. Birlikte çalıştığımız kimya mühendisi dostlarımız en iyi laboratuvarlarda en iyi içerikleri oluşturarak bize bu etkili ve kaliteli ürünleri yarattılar.

 Kadın istediğinde her işi yapabileceğini bilmeli

-Gelelim birbirinden güzel ürünlerinize. Mia Klinika’da hangi ürünler var ve ürünleriniz kimlere hitap ediyor?

-Mia Klinika olarak her zaman hedefimiz ulaşılabilir fiyatlara etkili ürünler satmaktı. Geçtiğimiz yıl ilk lansmanımızı Türk insanın cildinde en çok rastlanılan problemler olan solgun, lekeli ve sarkmış nemsiz ciltleri hedef olarak hyaluronik asit serumu c vitamini serumu ve leke serumundan oluşan üçlü setimizi çıkardık. Bu setimiz gerçekten çok ilgi gördü ve yüz binlerce müşteriye ulaştı. 

Sonrasında  daha  spesifik sorunları hedefleyen  üç serum daha  çıkardık. Bu serumlarımız kısa  zamanda  çok sevildiği için  gelen talepler üzerine   göz  serumu, peeling serumu bunların yanı sıra yıkama  jelleri, tonikler ve  kremler ile  güneş koruyuculu nemlendiricide art arda satışa sunduk.

Kadın istediğinde her işi yapabileceğini bilmeli

-Ürünlerin içeriği çok önemli. Artık pek çoğumuz içeriğe bakmadan ürün almıyoruz. Gerçekten doğal, zararlı kimyasallar içermeyen ve etkisi görülebilir cilt bakım ürünlerini tercih ediyoruz. Sizin ürünlerinizin içinde neler var?

-Herkesin doğal, etkisi hızla görülebilir ve zararlı kimyasallar içermeyen cilt bakım ürünleri istediğini biliyorduk. Biz de bu yüzden doğal malzemelerle etkili formüller oluşturmak için doğa ve bilimi bir araya getirerek ürünlerimizde en üst kaliteye ulaşmayı hedefledik.

Kadın istediğinde her işi yapabileceğini bilmeli

-Son olarak geleceğe baktığınızda markanızı nerede görüyorsunuz? 5 yıl sonrası için vizyon olarak neler öngörüyorsunuz? Odağınızda yeni girişimler var mı?

-Mia Klinika bir yıl içinde çok hızlı bir yükseliş gösterdi. E ticaret alanında yakaladığımız bu başarı bizi pandemi de ülkenin her köşesindeki müşterilerimiz ile tanışmamıza vesile oldu. Şimdi sırada yurtdışına açılmak var. Özellikle Ortadoğu ve Uzakdoğu’dan bize bu pazarlara girmemiz için çok teklifler gelmeye başladı. Biz de bu teklifleri değerlendirerek yurtdışına açılmayı planlıyoruz.

Kadın istediğinde her işi yapabileceğini bilmeli

Kadın istediğinde her işi yapabileceğini bilmeli

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.