“MERAM’IN TARİHİ GÜN YÜZÜNE ÇIKARILMALI”

MHP Meram İlçe Başkanı İbrahim Ay, 6 yıllık görev süresi boyunca teşkilatlanma anlamında önemli gelişmeler kaydettiğini vurgulayarak; Meram ilçesinin en önemli sorununun tanıtım yetersizliği olduğunu vurguladı
“MERAM’IN TARİHİ GÜN YÜZÜNE ÇIKARILMALI”

Milliyetçi Hareket Partisi Meram İlçe Başkanı İbrahim Ay, siyasi gündeme ilişkin BBN Haber’e değerlendirmelerde bulundu. 2014 yılı kongrelerinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin takdiri ile Meram İlçe Başkanlığı görevine geldiğini belirten Başkan Ay, görev süresi boyunca gerek MHP Genel Merkezi gerekse Konya teşkilatları ile uyum içerisinde çalıştığını söyledi. Konu ile ilgili konuşan Ay, “Göreve geldiğimiz günden itibaren genel merkez ve Konya teşkilatlarımızla uyum içerisinde çalışmalarımızı sürdürdük ve 6 yılı başarılı bir şekilde tamamladık. Önümüzdeki süreçte mart ve nisan ayında kongre süreçlerimiz başlıyor. Kongre hazırlıklarımıza da başladık” ifadelerine yer verdi. 
“SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ NOKTASINDA İSTİŞARE HALİNDE OLDUK”
Göreve geldiği bugüne çalışmalara aralıksız bir şekilde devam ettiğini kaydeden Ay, “2014 yılında göreve geldikten sonra ilk olarak mahalle yapılanmaları, mahalle teşkilatları üzerine ciddi çalışmalar, gelişmeler kaydettik. Köylerden başlamak kaydıyla merkeze doğru mahalle başkanlarımızla değerlendirmelerde bulunarak, istişareler gerçekleştirerek çalışmalarımızı sürdürdük, sorunlar üzerine yoğunlaştık ve sorunların çözümü noktasında değerlendirmelerde bulunduk. Genel bir yapılanmaya girdik. Beldelerden başlayarak mahalle yapılarımızı oluşturduk. Buda teşkilatımızın daha kuvvetli ve ulaşabilir olması açısından fark yarattı. Halkımızın sorunları ile hemhal olup ulaşılabilirlik açısından önemli bir yol kat ettik” şeklinde konuştu.
“VATANDAŞ AK PARTİ İLE OLAN BİRLİKTELİĞİMİZDEN MEMNUN”
31 Mart Yerel Seçimlerinde AK Parti ile gidilen Cumhur İttifakı neticesinde birlik ve beraberlik içerisinde uyumla çalıştıklarını da sözlerine ekleyen Ay, şu şekilde konuştu; “AK Parti ve genel merkezimin takdiri ile Cumhur İttifakı neticesinde birlikte hareket ettik. Bu süreçte Mustafa Kavuş başkanımızla ve AK Parti teşkilatları ile ciddi bir çalışma gerçekleştirdik. Yerel seçimlerden önce ve sonra ittifak noktasında, hem teşkilatımızın hem başkanımız ve teşkilatla uyum içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu birliktelikle ciddi bir başarı ortaya koyduğumuz kanaatindeyim. Bu güç birliği Meram halkına da ciddi boyutta yansımış durumda. Onlarda bu güç birliğinden memnuniyet duyuyorlar. Bunu teşkilatlarımıza gelerek veya saha çalışmalarımızda yüksek sesle dile getirmekteler. 31 Mart Yerel Seçimlerinde aldığımız sonuç neticesinde sandığa yansıyan oylar da bunu kanıtlar nitelikte. Belediye başkanımızda bölgeye hizmetlere devam ediyoruz. Zaman zaman istişare ve proje önerileri üzerinde duruyoruz.”
“MERAM’IN TANITIMI YAPILMALI”
Meram’ın en önemli sorununun tanıtımının yeterli anlamda yapılamaması olduğunu aktaran Başkan Ay, “Meram’ın en önemli sorunu olarak aslında çok dile getirilmeyen şahsımca önemli gördüğüm tarihsel bir sorundur. Konya dışına çıktığınız zaman Meram bilinir ve tanınır. Hatta yurt dışına bile Meram deyince Konya olduğu bilinir. Fakat tanıtım noktasında tarihi alanların ön plana çıkarılması kanaatindeyim” dedi.
“KADINLARI SİYASETTE GÖRMEK İSTİYORUZ”
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin çağrıları doğrultusunda teşkilat olarak da kadınların siyaseten aktif olmaları gerektiğini vurgulayan Başkan Ay, “Genel başkanımızın kadınlar üzerindeki hassasiyeti, kadınları siyasette görme hassasiyetini biz bölgemizde büyük bir gayretle gerçekleştirmeyi hedefliyor ve çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Kadın kollarımızı aktifleştirme, bölgemizdeki kadınlara dokunabilme amacıyla teşkilatlarımız çalışmalarını sürdürüyor ve bünyemize mensup olmayan bayanlara bile dokunmaya çalışıyoruz. Zaman zaman ev ziyaretleri, iş yeri ziyaretleri, bayanların çoğunlukta olduğu yerlerde fikir alışverişleri gerçekleştiriyorlar. Bayanları siyasete alıştırmanın mücadelesini veriyoruz” ifadelerine yer verdi. Ayşegül Ertul

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.