“SAADET PARTİSİ UNUTULDU”

Saadet Partisi İl Başkanı Hüseyin Saydam, parti zihniyetlerinin iktidardan uzaklaştırılmak istediğini aktararak, Saadet Partisi’nin unutulduğunu ve vatandaş nezdinde gündem olamadığını söyledi. Saydam, teşkilat olarak bu tabloyu tersine çevirmek adına çalıştıklarını söyledi
“SAADET PARTİSİ UNUTULDU”

Saadet Partisi İl Başkanı Hüseyin Saydam, BBN Haber’e değerlendirmelerde bulundu. Saadet Partisi’nin köklü bir geçmişi olduğunu belirten Başkan Saydam, partisinin vatandaş nezdinde gündeme getirilmek istenmediğini ve bu yönde başta medya ambargoları olmak üzere yoğun bir girişimin olduğunu söyledi.

Uzun yıllar milli görüş teşkilatlarının içerisinde olduğunu ve partide çeşitli görevler üstlendiğini belirten Saydam 2019 yılı mart ayından bu yana il başkanlık görevini üstleniyor.  Siyasi geçmişi hakkında bilgi veren Saydam, “Doğduğumuzdan beri Milli Görüş teşkilatlarının içerisindeyiz. Gençlik yıllarımızda zaten Milli Gençlik Vakfı’nda çeşitli görevlerde bulunduk. 2008 yılında ilk defa parti teşkilatında gençlik kollarında vazife aldım. 1 yıl kadar burada kaldıktan sonra il yönetimine dâhil olduk.  İl başkan yardımcılığı, seçim işleri başkan yardımcılığı gibi görevleri yürütüm ve genel merkezimizin takdiri ile 2019 yılı mart ayından bu yana da İl Başkanlığı görevini yürütüyorum ”dedi.

“50 YILLIK BİR SİYASİ PARTİYİZ”

 Partisinin gündem olamadığını belirten Saydam, bu nedenle vatandaşa da ulaşamadıklarını kaydetti ve şunları söyledi; “Türkiye ve şehrimiz açısından baktığımız zaman iktidar, ana muhalefet belki 3. bir parti kendine yer bulup vatandaş nezdinde gündem olabiliyor. Ama onun haricinde vatandaşın farklı bir siyasi parti arayıp bulması mümkün gözükmüyor. Geçirdiğimiz süre içerisinde 17-18 yıllık iktidar partisi çok fazla gündem oldu ve bizler unutulduk.  Ancak biz teşkilatlar olarak kararlıyız. Bunu tersine çevirmek, yeniden Milli Görüş rüzgarını estirmek zorundayız. Sonuçta Saadet Partisi, Türkiye’nin en köklü partilerinden bir tanesidir. Bu yıl milli görüş camiasının 50. yılı. Yani bizler 50 yıllık bir siyasi partiyiz.”

“HAK VE ADALETİ SAĞLAMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Konya’da önemli geçmişlerinin olduğuna da değinen Saydam, Necmettin Erbakan’ın fitili Konya’dan ateşlediğini aktardı. Konu ile ilgili konuşan Saydam, “Konya için önemli bir geçmişe sahibiz. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamız bu işe Konya’da başladı. Türkiye ve dünya açısından önemli fikirleriyle insanların ezilmemesi, sömürülmemesine dair fikirler ortaya koydu. Bugün belki hayata geçirilmiş olmasa da birçok önemli konuyu dile getirdi ve günümüzde bu konuların vatandaş nezdinde alt yapılarının oluşmasını sağladı. Biz Saadet Partisi olarak üzerimize çok daha fazla görev düştüğünü bilerek vatandaşımıza ulaşmaya, sorunlarına çözüm olmaya çalışıyoruz. Ülkemizi daha iyi seviyeye getirmek, müreffeh hale getirmek, geçmişteki dünyayı yöneten bir Türkiye haline getirip hak ve adaleti sağlamak için çalışmamız gerektiğinin gayreti ve bilinci içerisindeyiz.”

“BİZİM ZİHNİYETİMİZ İKTİDARDAN UZAK TUTULDU”

Konya’nın en önemli probleminin iç göç olduğunu söyleyen Başkan Saydam, “Teşkilat çalışmalarından biliyorum. Artık ilçelerde adres soracak insan bulmakta zorlanıyoruz. Birçok ilçemizde nüfusa yakın bir oranda seçmen var. Yani oradaki nüfusun neredeyse hepsi seçmen. Bu demek oluyor ki nüfusun yüzde 90’ı 20 hatta 30 yaşın üzerinde. Çocuk yok, arkadan bu işi toparlayacak, bölgenin şehir olamasın sağlayacak nüfus yetişmiyor. Haliyle göç beraberinde ekonomik sıkıntılar, sosyal yoğunluk trafik, kira, konut, kargaşa gibi durumları da beraberinde getiriyor. Necmettin Erbakan Hocamız yatırımın tek bir noktaya değil bütün vatana yayılmasının önemli olduğunun altını çizerek insanların doğduğu yerde doymasının önemli olmasını belirtirdi. Ama geldiğimiz noktada durum tam tersi. Biz 50 yıldır bunları söylüyoruz. Gelen iktidarlar bu duruma hiçbir yatırım yapmadılar. Hatta yaptığımız yatırımlarda özelleştirme adı altında atıl bırakıldı. İnsanımızın birçoğu aç. Hâlbuki biz herkesin kimseye boyun eğmediği, el açmadığı, sosyal yardıma muhtaç olmadığı bir devlet düzeni hayal ediyoruz.  Hayal ettiklerimizi de hayata geçiren bir partinin mensuplarıyız. Ufku geniş bir siyasi görüşe mensubuz. Bugün herkesin gururla bahsettiği ASELSAN Erbakan Hocamızın eseridir. Bunun gibi birçok yatırıma baktığımız zaman bizim eserimiz olduğu görülüyor. Sonrasında bir takım entrikalarla bizim zihniyetimiz iktidardan uzak tutulmuş, baskın medya vasıtasıyla da görmezden gelinmişiz” şeklinde konuştu.

“MİKROFON KARŞISINDA NUTUK ATMAK KOLAY”

Türkiye’nin ciddi anlamda bir beka problemi olduğunu da sözlerine ekleyen Saydam, “Ülkemiz halen Haçlı seferleriyle karşı karşıya. Türkiye’nin işgal edilmesi ile alakalı bir takım plan ve programlar halen gündemlerinde. Bunların hepsini ele aldığımızda üzerimize ciddi vazifeler düşüyor. Mikrofonun karşısına geçip nutuklar atmak kolay. Mesele icraatın ortaya koyulması meselesi. Kürsü mikrofon bol. Alkışlayacak adamda çok. Fakat biz burada bunları yaparken adamların planları tıkır tıkır işliyor. Bizlerde Saadet Partisi olarak bunu haykırmak istiyoruz, icraata geçirmek istiyoruz. Konya’da il ve ilçe başkanlıklarımız olarak çalışmalar yürütüyoruz. Halkımızı hem fikren uyandırmak hem bu duruma razı olmadığımızı göstermek istiyoruz” diye konuştu. (Ayşegül Ertul)

“SAADET PARTİSİ UNUTULDU”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.