“SİYASET YAPACAKSANIZ BAGAJINIZIN TEMİZ OLMASI LAZIM”

Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Osman Seçgin, yeni kurulan siyasi partilere ilişkin yaptığı açıklamada; “Siyasette herkesin olması hak ama siyaset yapanların bagajlarının temiz olması lazım. Toplum nezdinde bu kadar olumsuzluğu omuzlarınızda taşıyarak çıkış yapmanız doğru değil” dedi
“SİYASET YAPACAKSANIZ BAGAJINIZIN TEMİZ OLMASI LAZIM”

Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Osman Seçgin, siyasi gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 10 yıldır BBP Konya İl Başkanlığı görevini üstlendiğini belirten Seçgin, ecdadın bin yıllık mücadelesinin günümüze tezahürü olarak doğduklarını belirterek siyasi varlıklarını korumaya çalıştırdıklarını ifade etti. 1993 yılında Muhsin Yazıcıoğlu önderliğinde kurulanan partinin Türk İslam anlayışının temellerini atma noktasında önemli bir oluşum olduğunun da altını çizen Seçgin, “Büyük Birlik Partisi 1993 yılında şehit Genel Başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu’nun kuruculuğuyla topluma, insanlığa, çağrı olarak doğan, sadece seçimlere girsin çıksın diye değil ecdadın bin yıllık mücadelesinin günümüze mesaj vermesi adına kurulmuştu. O günden bugüne kadar da biz gücümüz yettiği kadar kuruluş mottomuza bağlı olarak siyasetimizi devam ettirdik. Biz şehit genel başkanımızın başlattığı büyük birlik mücadelesini ‘hepimiz aynı kilimin desenleriyiz’ anlayışıyla toplumun her türlü sıkıntısının çözümü noktasında kurulmuş bir partiyiz. Bu bağlamda gücümüz yettiği kadar onun ortaya koyduğu bu yapıyı bir vasiyet olarak kabul edip tüm arkadaşlarımızla bugünlere getirdik” dedi.

“SİYASET YAPACAKSANIZ BAGAJINIZIN TEMİZ OLMASI LAZIM”
“BİZDEN GİDENİ HAİN İLAN ETMEDİK”
Siyasette fikir ayrılıklarına bağlı olarak değişim yaşanabileceğini de belirten Seçgin,  “Siyasette de zaman zaman fikirlerin gelişmesi ve değişmesi gerekiyor.  Ama biz her değişim ve gelişimi milli mutabakat metnine bağlı kalarak, kendimizi fikrimizi 1993 yılından bugüne değişen şartlar ölçüsünde yenileyerek, bugünün problemleri noktasında, toplumda insanların güvenli, özgür, refah içerisinde yaşamasını sağlamak adına yenilikçi bir anlayışla sürdürdük. Bu süreç içerisinde içimizden ayrılan, yeni kurulan partilere geçen arkadaşlarımız oldu. Biz hiçbir zaman bizden gideni hain olarak değerlendirmedik. Elbette omuzunu ovduğumuz arkadaşlar bizde hangi değere sahipse gittikleri yerde de aynı değerde siyaset yapacaklarına inandık. Çünkü bu kaynaktan demlenen insanların vatana, millete ihaneti söz konusu olamaz. Biz buna inandık” diye konuştu.
“TEK İHTİYACIMIZ BİRLİK OLMAK”
Yeni kurulan siyasi partiler hakkında da değerlendirmede bulunan Seçgin şöyle konuştu; “Siyaset elbette değiştirilemez bir olgu değil. Siyaset neticede din değil. Herkes değişik partilerde siyaset yapabilir. Ama bugün itibariyle Türkiye’nin ihtiyacı olan şey yeni siyasi partilerden daha öte işsizlik probleminin çözülmesi, dış politika da geldiğimiz sıkıntıların çözülmesi, Türkiye’nin ateş çemberine girdiği noktada birlik beraberlik olunarak bu sorunların çözüme kavuşturulması için çaba ortaya koyulmasıdır. Maalesef siyaset dediğimiz ayrışma, kutuplaşma ve düşmanlık ortaya çıkıyor. Siyasette herkesin olması hak ama siyaset yapanların bagajlarının temiz olması lazım. Bu kadar toplum nezdinde olumsuzluğu omuzlarınızda taşıyarak, topluma umut olmak için sahalara çıkmanız çok doğru bir çıkış değil. Bu nedenle siyasetin Büyük Birlik Partisi gibi mazisi tertemiz, elinde hiçbir kir olmayan, bu milletin aleyhine olacak hiç bir olumsuzluğa imza atmamış Büyük Birlik Parti’sinde yapılmasının da çok daha doğru olduğunu düşünüyorum. 

“SİYASET YAPACAKSANIZ BAGAJINIZIN TEMİZ OLMASI LAZIM”
“27 YILDIR ÇİZGİMİZİ BOZMADIK”
27 yıldır çizgisini bozmayan bir anlayışla hareket ettiklerini belirten Seçgin, 31 Mart Yerel Seçimlerinde halkın teveccühünün sandıklara yansıdığını söyledi. Seçgin, “Başarı alınan oy ile ölçülüyor olabilir ama biz bir dava hareketi olarak 27 yıldır çizgimizi bozmadan yolumuza devam ettik. Bugün bizimle birlikte ya da önce veya sonra kurulan iktidar olmuş partiler bile siyasi parti mezarlığında olmalarına rağmen Büyük Birlik Partisi olarak biz teşkilatlarımızla birlikte dimdik ayaktayız. Toplumun dertleri ile dertlenen, toplumun dertlerinin çözümü noktasında çözüm üreten bir yapı olarak siyasetimize devam ediyoruz. 31 Mart yerel seçimlerinde bugüne kadar almış olduğumuz oyun en fazlasını aldık. Hatta bugüne kadar aldığımız oyun 2 katı fazlası bir oy aldık. Bu oyu alırken sadece 12 yerde belediye başkan adayı gösterdik geriye kalan 19 ilçemizde belediye meclis üyeleri ile seçime katıldık. Cumhur İttifakı kapsamında kendimizi orada konumlamamızdan dolayı Büyükşehir’de belediye başkan adayı çıkarmadığımız gibi 30 büyükşehirin hiç birinde belediye başkan adayı çıkarmadık. Ortaya koyduğumuz siyasetin gereği olarak HDP’nin güçlü olduğu yerlerde de belediye başkan adayı çıkarmadık. Bundan kastımız sağduyulu tabanın değişik partilere dağılarak bölünmesinin önüne geçmek adına kendimizce bir tedbir aldık. Bu duruşumuzun teveccühünü de vatandaşımız aday çıkardığımız ilçelerde bizlere verdiği oylarla göstermiş oldu. Ortaya koyduğumuz siyasetin toplum nezdinde teveccühe mazhar olduğunu ve toplumun bizi bu siyasetimizle beğendiğini ortaya koyarak ödüllendirdiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu. 
“YANGIN VARSA BİR KOVA SU DA BİZLER DÖKMELİYİZ”
Türkiye’nin en büyük problemi ayrışma olduğunu belirten Başkan Seçgin, ayrışmanın diğer tüm sorunları da beraberinde getirdiğini söyledi ve sözlerini şöyle sürdürdü; “Siyasetin sert rüzgârlar estirmesi maalesef ayrışmayı da beraberinde getiriyor. Biz Mevlana şehri Konya’da siyasi partilerin teşkilatları olarak genel merkezlere mesaj olacak şekilde bir birliktelik ortaya koymamız lazım. İşsizlik günümüzün en büyük sorunları arasındadır. Sulama ile ilgi problemlerin çözümü noktasında eksiklerin bir an önce giderilmesi lazım. Bunların hepsinin olabilmesi için birliğin sağlanması olmazsa olmazdır. İktidar, sıkıştığı her yerde muhalefeti suçlamaktan vazgeçmeli, muhalefette ‘şöyle sıkıştılar’ dememeli. Sıkışılan yerde iktidara yol gösterici, yapıcı politika izlemeli. Onlar sıkıntı yaşasın da ben buradan rant sağlayım dememeli. Yukarda rüzgârlar nasıl eserse essin yerel teşkilatlarda bizler kucaklaşmak zorundayız. Bizim kucaklaşmamız seçmene sirayet edecek, seçmenin kucaklaşması da Türkiye’nin problemlerinin çözümü noktasında ciddi mesafeler almamızı sağlayacaktır. Biz de bu geminin içerisinde yaşıyoruz. Bizler de, muhalefet edenler de eğer bir yangın varsa ellerine birer kova alıp bu ateşin sönmesi noktasında çalışmak zorunda. Söz konusu olan memleketimiz.”  (Ayşegül Ertul)

“SİYASET YAPACAKSANIZ BAGAJINIZIN TEMİZ OLMASI LAZIM”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.