“Türkiye bir kişinin iki dudağının arasında”

CHP Selçuklu İlçe Başkanı Ali Naci Çobanoğlu, CHP’nin vatandaş nezdinde ciddi bir ivme yakaladığını vurgulayarak Türkiye’nin önemli sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirtti
“Türkiye bir kişinin iki dudağının arasında”

Cumhuriyet Halk Partisi Selçuklu İlçe Başkanı Ali Naci Çobanoğlu ülke ve Konya gündemine ilişkin BBN Haber’e açıklamalarda bulundu. Yerel seçimlerde Selçuklu’da oylarını ciddi oranda artırdıklarını belirten Başkan Çobanoğlu, CHP’nin halk tarafından daha iyi anlaşılmaya başlandığını söyledi. Konu ile ilgili konuşan Çobanoğlu, “CHP’nin Konya’da oldukça güzel bir karşılığı var. Özellikle geçtiğimiz yerel seçimlerdeki tabloya bakacak olursak Selçuklu, Türkiye’de oyunu en çok artıran 8. ilçe oldu. Kadın kollarımızla, gençlik kollarımızla yerel ve genel seçimlerde yoğun bir tempoyla çalıştık. İnsanların geçmişe nazaran vermiş oldukları tepkilerin daha ılımlı, olumlu ve yapıcı olduğunu gözlemliyoruz. Bundan sonraki süreçte CHP’nin göstermiş olduğu başarının hem Konya’ya hem de Selçuklu’ya pozitif etki edeceğini düşünüyorum” dedi.

“BUNDAN SONRAKİ SEÇİMLERDE CHP İKTİDAR OLUR”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin ciddi bir ivme kazandığını belirten Başkan Çobanoğlu, iktidarın mental yorgunluğunun yönetimde ciddi aksamalara neden olduğunu söyledi. Başkan Çobanoğlu, “Partili Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi mental bir yorgunluk da var. Türkiye’nin artık yeni söylemlere yeni politikalara ihtiyacı var. Çünkü AK Parti eğitim, siyasal, sosyal anlamda tıkanma noktasına gelmiştir. Bu da toplumda ister istemez hissediyor. Vatandaş en gözle görülür şekilde ekonomik anlamda büyük sıkıntı içerisinde. Rakamlar ortada. İşsizlik, yoksulluk, yolsuzluk hat safhada. Bu mevcut iktidarın yaratmış olduğu durum. Aynı zamanda CHP’nin de kendini yenilediğini söyleyebiliriz. Söylemleriyle, toplumla kurduğu iletişim, ürettiği yeni politikalar ve ittifaklarla beraber CHP son dönemde ciddi bir ivme kazandı. Vatandaşımız da sandıkta bunu gösterdi.  Bundan sonraki ilk seçimlerde de ben CHP’nin iktidar olacağını düşünüyorum. Artık söylemler ve politikalarımız insanımıza daha gerçekçi geliyor” ifadelerine yer verdi. 

“SELÇUKLU’DA OYLARIMIZI ARTIRACAĞIZ”

Anadolu’nun metropol şehirlere nazaran siyasi anlamda daha geç tepki verdiğini ifade eden Çobanoğlu, “Metropol şehirlere bakılırsa Anadolu biraz daha geç tepki veren yapıya sahip. Siyasi görüşleri itibariyle Anadolu insanı kozmopolit şehirlere nazaran biraz daha içine kapanıktır. Ama son seçimde kazanmış olduğumuz ivme önümüzdeki seçimlerde Selçuklu’daki oylarımızı daha da artıracağımızı gösteriyor” şeklinde konuştu.

“AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİ KONYA’NIN SORUNLARINA YOĞUNLAŞMALI”

Selçuklu’nun sorunlarını da ele alan Başkan Çobanoğlu sözlerini şöyle sürdürdü; “Selçuklu’nun birçok problemi var. Uzun yıllardır milletvekili sayısında AK Parti 1. sırada. Ben AK Parti’de ve AK Parti milletvekillerinde rekabet ortamı oluşmadığı için bir rehavet görüyorum. Konya’nın sorunlarına yoğunlaşmış bir yapıdansa daha çok genel merkez siyaseti üzerinde duran bir anlayış içerisindeler. İktidar gücü tamamen AK Parti’nin elindeyken milletvekillerinin sorunları dile getirmesi gerektiğini düşünüyorum. Konya sadece yapılan yol ve kavşaklarla değerlendirilmemeli. Ciddi bir trafik problemi ile karşı karşıyayız. Gençlere istihdam sağlanması konusunda da ciddi problemin olduğunu görüyoruz. Selçuklu Kongre Merkezi önemli bir yatırım fakat buranın sadece konser ve tiyatrolarla değil yaşamın her alanında görev üstlenmesi lazım. Ulusal ve uluslararası konferanslara ev sahipliği yapması gerekiyor.”

“SORUNLAR ALMIŞ BAŞINI GİDİYOR”

İç ve dış politikada Türkiye’nin sıkıntı içerisinde olduğunu da sözlerine ekleyen Çobanoğlu, “Türkiye bir kişinin iki dudağının arasında. Hem dış politikada hem iç siyasette ciddi problemimiz var. Türkiye’de sorunlar almış başını gidiyor. Çağdaş bir ülkeye yakışmayacak bir sürü bozuklukla karşı karşıyayız. Çağdaş bir ülkeye yakışmayan durumlar, hukuksuzluk, adaletsizlikler ön planda” diye konuştu. İş Bankası konusunun gündeme getirilerek, gündemin değiştirilmeye çalıştığını vurgulayan Çobanoğlu, yüzde 28’lik hisselerin yine devlet kasasına aktarıldığını ve gündem değiştirme politikası izlendiğinin de altını çizdi.

Ayşegül Ertul

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.