8 haftadan uzun süren öksürüğe dikkat

8 haftadan uzun süren öksürüğe dikkat

Hava sıcaklıklarının düşmesi ile hastanelerde öksürüğe bağlı şikâyetlerin sayısı arttı. Uzmanlara göre üst solunum yolu enfeksiyonlarında yoğunluk yaşanıyor. Soğuk algınlığının en temel belirtilerinden öksürükten muzdarip vatandaşlar da öksürüğü geçirecek yöntemleri araştırıyor.

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Erdoğan Kunter, öksürüğün bilimsel olarak akut, subakut ve kronik olmak üzere 3’e ayrıldığını söyledi. 1-3 hafta arasındaki öksürüğün akut, 3-8 hafta arası subakut, 8 haftadan daha uzun sürer ise kronik öksürük olabileceğini belirten Prof. Dr. Kunter, akut öksürükleri daha çok mevsimsel soğuk algınlıkları, grip, nezle gibi sebeplere bağladıklarını söyledi.

Geçmeyen öksürüğün başka hastalıkların habercisi olabileceğini kaydeden Prof. Kunter, "Herkesin anlayabileceği dilden söyleyecek olursak, ‘Daha evvelden hiçbir şeyim yoktu öksürmeye başladım’ diyorsanız akut öksürükten söz edebiliriz. Subakut ve kronik öksürükte ise daha ciddi hastalıklar aklımıza gelir. Sigara içen bir insan için en kötüsü olarak akciğer kanserinden şüpheleniriz. Bir de tabi ki öksürükle beraber balgamda kan var ise dikkate alınmalıdır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.