Alerjiye en çok neden olan besinler
Doç.Dr. Sakine Işık, alerjiye neden olan besinler hakkında bilgi verdi. Besin alerjisinin tanısını koymada hastanın şikayetlerinin öyküsünün en önemli basamak olduğunu ifade eden Doç.Dr. Işık, “Hastanın alerjik olduğu besinlerden kaçınması alerjik reaksiyonları önlemenin ve tedavinin tek yoludur. Besin alerjisi olan hastalarda ortaya çıkan hafif reaksiyonlarda alerji şurupları, alerjik şok gibi ağır reaksiyonlarda adrenalin iğneleri kullanılmalıdır. Bazı besinlere karşı gelişen alerjiler zaman içerisinde düzelme eğilimindedir. İnek sütü, yumurta gibi besinlere bağlı alerjiler yaşa bağlı olarak geçebilir, yer fıstığı, balık, kabuklu deniz ürünleri ve kuru yemiş alerjileri çok uzun yıllar hatta yaşam boyu devam edebilir” açıklamalarında bulundu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.