KONYA HABER
Konya
Parçalı bulutlu
6°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5848 %0.03
49,6414 %0.11
9.410,00 % 0,32
Ara
BBN Haber Sağlık Bağışıklığı güçlendiren sihirli formül: Haftada en az 2 kez balık, güde 2 litre su

Bağışıklığı güçlendiren sihirli formül: Haftada en az 2 kez balık, güde 2 litre su

Son yıllarda enfeksiyon vakaları kış aylarında artmaya devam ederken, bağışıklık güçlendiren gıdalarda büyük önem kazandı. İşte enfeksiyonlara karşı güçlendiren o iki gıda...

KAYNAK: Olcay Kurt
Okunma Süresi: 2 dk

Enfeksiyonlara dikkat… Havaların soğumasıyla birlikte solunum yolu enfeksiyonları, grip vakaları artmaya başladı. Uzmanlar bağışıklık kazanılmasında en fayda sağlayan gıdalara dikkat çekerek uyardı. Uzmanlar, özellikle haftada iki kez balık tüketilmesini söyledi.

İŞTE BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİREN O SİHİRLİ GIDALAR

Yoğurt gibi probiyotikler ile soğan ve sarımsak gibi prebiyotiklerin bağırsak sağlığını desteklediğini belirten Uzm. Dyt. Beyza Vural Öten, tüketilmesi gereken gıdaları 3 gruba ayırarak sıraladı. Buna göre; 

Birincisi proteinler. Yumurta, et, balık, kuru baklagiller; protein kaynaklarımız her öğünde mutlaka tüketilmeli.

Haftada en az 2 gün balık 

İkinci en önemli bağışıklık sistemi kuvvetlendirici Omega-3'ler. Omega-3 yağ asitleri antiinflamatuvar özellik taşıyor. Haftada iki gün mutlaka balık tüketmeliyiz. Mevsim balığına önem vermeliyiz. Balık tüketemeyenler Omega-3 takviyesi alabilir, ceviz, keten tohumu gibi kaynakları da kullanabilirler.

Üçüncüsü C vitamini. Herkesin bildiği bağışıklık sistemi kuvvetlendirici. C vitamini deyince tabii ki aklımıza ilk önce portakal, mandalina gibi narenciyeler geliyor. Günde iki tane portakal, günlük C vitamini ihtiyacımız için yeterli. C vitamini depolanmayan bir vitamin olduğu için kilo kilo portakal, mandalina hastalık döneminde yememize gerek yok. Buna ek aynı zamanda yeşil yapraklı sebzeler, brokoli, maydanoz, kırmızı ve yeşil bibere de C vitamini kaynağı olarak soframızda mutlaka yer vermeliyiz.

GÜNDE EN AZ 2 LİTRE SU 

Günlük 2-2,5 litre su içilmesini öneren Öten “Kırmızı, mor meyveler antioksidan kapasitesi çok yüksek. Vücudumuzdaki atık serbest radikallerin süpürücü etkisini sağlayabilmesi için antioksidan kapasitesi yüksek koyu yeşil yapraklı sebzeler, kırmızı mor meyveler tüketmek gerekiyor. Bunlar mutlaka beslenmede olmalı” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *