KONYA HABER
Konya
Parçalı bulutlu
3°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,4529 %0.03
49,3250 %0.04
9.398,02 % -0,57
Ara
BBN Haber Sağlık Seruma gerek yok doğal antibyotik: Konya usulü paça çorbası tarifi

Seruma gerek yok doğal antibyotik: Konya usulü paça çorbası tarifi

Doğal antibyotik olan paça çorbası Konya'da nasıl yapılıyor, tarifi nedir? İşte detaylar...

KAYNAK: Olcay Kurt
Okunma Süresi: 3 dk

Soğuk kış aylarının vazgeçilmez yiyeceği olan paça, yaz mevsiminde düğüncülerin kış mevsiminde ise hasta olmak istemeyen vatandaşlar tarafından ilgi görüyor.

KONYA USULÜ PAÇA ÇORBASI

Konya usulü paça çorbası nasıl yapılır? Türk mutfağı denince akla gelen lezzetlerden biri de elbette paça çorbası. 

Konya usulü paça çorbası, kelle paçanın lezzetini daha da arttıran teknikleriyle adından sıkça söz ettiriyor.

Konya usulü de bu lezzetli antibyotik çorbanın nasıl yapıldığını merak ediyorsanız ve paçanın lezzetinde ustalaşmak istiyorsanız, işte bilmeniz gereken 4 tüyo:

Paçayı İyi Temizleyin

Kelle paça çorbasının lezzeti, paçanın temizliğiyle doğru orantılıdır. Paçayı temizlemek için öncelikle iyice yıkayın ve sonra da tüylerinden arındırın. Daha sonra kaynar suya atarak toynağını soyun. Toynağını soyduktan sonra tekrar yıkayarak temizleyin.

PAÇA NE ZAMAN HAŞLANIR

Paça, çorba yapımında önceden haşlanır. Bu sayede, paçanın lezzeti daha da artar ve çorbanın kıvamı da daha yoğun olur. Paçayı haşlamak için öncelikle bir tencereye su koyun ve kaynatın. Daha sonra paçayı ekleyerek yaklaşık 2-3 saat boyunca haşlamasını sağlayın.

BAHARATLAR VE AROMASI

Kelle paça çorbasının lezzeti, baharatlardan da etkilenir. Ancak baharatları dozunda kullanmak çorbanın lezzetini artıran bir unsurdur. Çok fazla baharat kullanmak, çorbanın lezzetini bozabilir. Konya usulü paça çorbasında genellikle tuz, karabiber ve kırmızı biber atılabilir.

ÇORBA NE KADAR PİŞMELİ?

Kelle paça çorbası, uzun süre pişirildiğinde daha lezzetli olur. Bu nedenle çorbayı en az 4-5 saat boyunca pişirmeniz gerekiyor. Ayrıca pişirme süresi boyunca çorbayı ara ara karıştırmanız da önemlidir.

işte Paça çorbası malzemeler

1 kuzu kelle paçası
5 parça ilikli kemik
1 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un

Paça çorbası sosu
1 baş sarımsak
1 su bardağı elma sirkesi
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı biber

paça çorbasıNIN HAZIRLANIŞI

Toynaklarından arındırılmış paça soğuk su ile yıkanır. 

Bir süre de suyun içinde bırakılır. Suyun rengi dönünce suyu değiştirilir. Bu işlemi 3-4 tekrarlanır. Güzelce yıkanan kuzu paça ve ilikli kemikler bol su konularak düdüklüde haşlanır. Haşlanan kuzu paçanın etleri ayıklanır. Haşlama suyu süzülerek başka bir tencereye alınıp tuzlanır. Haşlanan kemiklerin ilikleri ayrılır. İlikler ve kellenin ayıklanan etleri çorbaya katılır. Terbiyesi için 1 su bardağı süt, 1 yumurtanın sadece sarısı, 3 yemek kaşığı un ve çorbadan alınan 1 kepçe su çırpılır. Burada çorbanın suyundan katmak ısı dengesini koruması için önemlidir. Kaynayan çorbaya karıştırılarak terbiyesi ilave eklenir. Bir taşım kaynayınca ocaktan alınır. Dövülen sarımsaklar sirkeye katılıp karıştırılır ve sosu hazırlanır. Yağda yakılan kırmızı biber ve hazırlanan sarımsaklı sirke ile servis edilir. Afiyet olsun.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *