KONYA HABER
Konya
Parçalı az bulutlu
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
KONYA
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Ara
BBN Haber Sağlık Kilosu 1.500 TL: Doğal bir şifa kaynağı ama el yakıyor

Kilosu 1.500 TL: Doğal bir şifa kaynağı ama el yakıyor

Ihlamur cep yakıyor... Grip ve soğuk algınlığı vakaları artarken vatandaş çareyi aktarlarda arıyor. Kilosu 1.500 TL'ye ulaşan ıhlamur, doğru demlenirse adeta doğal bir şifa kaynağı oluyor.

KAYNAK: İha
Okunma Süresi: 2 dk

Kışın şifası ıhlamur el yakıyor.. Sıcaklıklarda yaşanan keskin düşüşle birlikte soğuk algınlığı ve grip vakaları arttı. Aktarlar, kış aylarının vazgeçilmezi ıhlamuru vitrinlere çıkardı.

Kışın şifası ıhlamur tezgâhlarda! Fiyatı cep yakıyor - 2. Resim

FİYATI ZİRVEDE

Kış çaylarından en çok ıhlamurun tercih ediliyor. Şu anda çiçek ıhlamurun kilosu bin 500 TL’den satılıyor. Ihlamurun çiçeği ne kadar çok olursa rayihası da o kadar çok oluryo. En iyi ıhlamur, çiçeği açmaya başladıktan sonra toplanan ıhlamur. Erken veya geç toplanan ıhlamur pek iyi olmuyor. Kış çayı olarak kullanılan diğer bitkilerden adaçayı kilo 700 TL, hibiskus 600 TL, tarçın kilo 600 TL, zencefil ve zerdeçal kilo 400 TL, papatya kilo bin 100 TL ve hatmi çiçeği de bin TL’den satılıyor".

SOĞUKTAN KORUNMANIN YOLLARI

Ihlamurun nasıl demlenmesi gerektiği hakkında bilgi veren aktar Recai Doğanay, "Kış çaylarına olan ilgi eylülde başlıyor, 6-7 ay sürüyor. Vatandaşlar, hava geçişleri ve soğuk havadan korunmak için uzmanların uyarısı ile en çok ıhlamura ilgi gösteriyor. Ayrıca adaçayı, karanfil, tarçın, zencefil, kuşburnu, hibiskus gibi bitkiler de oldukça rağbet görüyor" dedi.

Kışın şifası ıhlamur tezgâhlarda! Fiyatı cep yakıyor

IHLAMUR NASIL DEMLENİR?

"Bu bitkileri tek tüketenler de var, hepsini karıştırıp bitki çayı olarak tüketenler de var" diyen Doğanay, şu ifadeleri kullandı:

“Ihlamur, genelde yanlış demleniyor. Eskiden sobanın üstünde kalan ıhlamur saatlerde kaynar dururdu. Bu yanlış bir yöntem. Ihlamurun taze içilmesinde büyük fayda var. Ihlamur yapılacaksa su, önce geniş bir tencere veya güğümde kaynatılmalı. Daha sonra ıhlamuru kaynamış suya atacaksınız. 2 dakika ateşte beklettikten sonra 15 dakika demlemeye bırakacaksınız. İçerisine diğer bitki çayları atılacaksa da yöntem böyle olacak. 15 dakika sonrasında ılık hale gelen ıhlamuru ister ballı ister sade olarak tüketebilirsiniz. Uzmanlar, ıhlamuru çay gibi değil de dediğim yöntemle tüketmenin daha faydalı olduğunun altını çiziyor.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *