Kış aylarında hastalıklardan korunmanın sırları

Kış aylarında hastalıklardan korunmanın sırları

Kış mevsiminde hastalıklara yakalanmamanın ve bağışıklık direncini yükseltmenin yöntemleri.

Kış aylarının sert geçmeye başladığı yılın son ayları hastalıkları da beraberinde getiriyor. Ani gelen soğuk havalar vatandaş da salgın hastalığı yayıyor. Kış aylarının virüsleriyle mücadele etmek için BBN haber merkezi olarak, sağlıklı beslenme listesini uzmanlardan öğrendik.

Ülke genelinde ani gelen soğuk havalar bağışıklığı zayıflattı. Günlerin kısalması ve soğuk havanın etkisiyle de vatandaş daha çok kapalı alanda kalmaya başlıyor. Havasız alanlar ve hareketsiz kalmanın etkisiyle hastalık kaçınılmaz hale geliyor. Soğuk algınlığı ve öksürük gibi hastalıklardan korunmak için ilaçların yanı sıra beslenmeye de dikkat etmek gerekiyor. Vücut direncini kış aylarında dinç tutmak için nelere dikkat edilmeli? Kış aylarında sağlıklı beslenmek için neler yenilmeli? Sağlıklı beslenmek için tüketilen gıdalar nelere şifa oluyor?

Sağlıklı beslenme kapsamındaki soruları uzman diyetisyenlerin bilgilerinden derliyoruz.

Kış aylarında, soğuktan etkilenmeye bağlı olarak gribal enfeksiyonlar kaçınılmaz hale geliyor. Bu yüzden hastalıklara karşı önlem alabilmek için özellikle de kış mevsiminde C vitamini barındıran gıdalar tüketilmeli. C vitamini deposu olan besinler şunlar;

Portakal, mandalina, kivi, greyfurt, kırmızı biber, kırmızı pancar, turp, pırasa, lahana, kereviz, ıspanak ve pazı gibi ürünlerdir. Kış aylarında bolca bulunan bu ürünler başta öksürük ve grip hastalıklarına savaş açıyor. Düzenli tüketimle bağışıklığı güçlendiren besinler virüslerden korunmaya yardımcı oluyor.

Kış mevsiminde sebze ve meyvelerin yanı sıra et ürünleri de düzenli tüketilmeli. Kış sofralarında her hafta yerini alması gereken en önemli et türü ise balık çeşitleridir. İçerdiği omega 3 yağ asidinden dolayı bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

Soğuk günlerde içimizi ısıtacak bitki çayları, taze sıkılmış meyve suları ve tam bir C vitamini deposu olan kuşburnu çayı her gün tüketilmeli. Bunlar dışında en önemli olan sıvı ise sudur. Her gün en az 2 litre tüketilmesi gereken su, vücudun sindirimini kolaylaştırması için en önemli besin kaynağı olarak belirlenmiştir.

Sağlıklı ve düzenli beslenmeyle kış aylarını hastalıksız geçirmek mümkündür.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.