“Klasik Türk kahvaltısından vazgeçmeyin”

“Klasik Türk kahvaltısından vazgeçmeyin”

“Klasik Türk kahvaltısından vazgeçmeyin”

 

Uzm. Dyt. Aysun İpek, sağlık için klasik Türk kahvaltısından vazgeçilmemesi gerektiğini söyledi.  Son dönemde çıkan kahvaltı tartışmalarına ilişkin konuşan Beslenme ve Diyetetik Kliniğinden Uzm. Dyt. Aysun İpek yapılıp yapılmamasından çok kahvaltının içeriğinde ne olması gerektiğine odaklanılması gerektiğini belirterek, “Kahvaltıda yüksek kalorili gıdalar yerine, daha çok yüksek protein içeren gıdalara yer verilmesi gerekir” dedi. Kahvaltının atlanmaması gereken altın bir öğün olduğunu ifade eden Uzm. Dyt. Aysun İpek, sağlık için klasik Türk kahvaltısından vazgeçilmemesi gerektiğini söyledi. Klasik Türk kahvaltısının yumurta, peynir, zeytin, reçel, bal, pekmez gibi zengin çeşitliliği ile yüksek kalorili bir içeriğe sahip olduğunu belirten İpek, “Kahvaltının bilinenin aksine günün en büyük öğünü olarak tasarlanması gerektiğini söyleyemeyiz. Ancak kişiye özel ölçüler göz önünde bulundurulduğunda, 300-500 kcal enerji içeren bir kahvaltı tasarlanmalıdır. Kahvaltıyı yapıp yapmamaktan çok, yüksek kalorili gıdalar yerine daha çok yüksek protein içeren gıdaların yer verildiği şekilde bir kahvaltı hazırlamak sağlık açısından çok daha faydalıdır. Yumurta, peynir içeren yüksek proteinli kahvaltılar gün içinde iştahı azaltır ve bir sonraki öğünde daha az besin tüketilmesini sağlar. Günü tamamıyla kontrol etmede doğru kahvaltının payı oldukça büyüktür” şeklinde konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.